14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrognostic rezervat pentru una din fetele cu arsuri după ce s-au suit pe tren

Prognostic rezervat pentru una din fetele cu arsuri după ce s-au suit pe tren

Medicii de la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria din Iaşi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul fetei de 15 ani care a suferit cele mai serioase arsri după ce s-a urcat pe un tren de marfă împreună cu alte două fete. Aceasta a fost transferată cu elicopterul SMURD de la Spitalul Municipal Roman.

„A avut parte de o primă evaluare din partea şefului de secţie, dr. Sidonia Susanu, care a constatat o arsură de 43% din suprafaţa corpului. Este o arsură gravă, de gradul III-IV. Pacienta este instabilă hemodinamic, nu este ventilată mecanic, va beneficia de tratament în sala de operaţii pentru excizia escarelor apărute în urma arsurii şi de aplicare a terapiei cu presiune negativă. Copilul rămâne cu prognostic rezervat”, a explicat Alina Belu, managerul Spitalului de Pediatrie Sf Maria din Iaşi.

Aceasta a explicat că o fată în vârstă de 14 ani a fost adusă tot de la Roman după ce a suferit o arsură de 2% pe corp. Fata va beneficia şi ea de terapia instituită în cazul arsurilor. În cazul ei, prognosticul este unul favorabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS