22.9 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCercetaţi pentru trafic de droguri, în arest

Cercetaţi pentru trafic de droguri, în arest

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins contestaţiile formulate de doi tineri de 23 şi 26 de ani, cetăţeni moldoveni, cercetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. În urma hotărârii instanţei, cei doi suspecţi rămân în arestul IPJ Dolj. Potrivit procurorilor DIICOT, cei doi tineri au comandat droguri pe internet, după care le-au consumat sau vândut către diverse persoane.

Procurorii DIICOT au precizat că, în cursul zilei de 21 iulie, au fost făcute percheziţii domiciliare la trei persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.

„Astfel, au fost descoperite droguri tip timbre şi alte tipuri de droguri de risc şi mare risc, precum şi dispozitive de mărunţire a drogurilor.

Din cercetări a reieşit faptul că două dintre cele trei persoane bănuite ar fi comandat drogurile printr-o reţea de internet şi le-ar fi primit prin poştă, iar, ulterior, le-ar fi consumat sau le-ar fi pus în vânzare către diverse persoane”, au precizat anchetatorii.

Arestaţi pentru trafic de droguri

Ulterior, după audieri, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi dintre suspecţi. Este vorba de doi tineri, de 23 şi 26 de ani, cetăţeni moldoveni, cu rezidenţă în Craiova. Pe 22 iulie, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare pe numele celor doi inculpaţi. Mandatele de arestare au fost emise pentru perioada 22 iulie – 20 august 2021.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de cei doi inculpaţi la Curtea de Apel Craiova. Ieri, pe 27 iulie, instanţa a respins contestaţiile inculpaţilor.

„Respinge contestaţiile ca nefondate. Obligă pe fiecare contestator inculpat la 70 lei, cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, a dispus instanţa. În urma hotărârii Curţii de Apel Craiova, cei doi suspecţi sunt cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS