22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBijuterii de 4,5 milioane de euro, furate dintr-un magazin central din Paris

Bijuterii de 4,5 milioane de euro, furate dintr-un magazin central din Paris

Un grup de hoți au atacat marți seară magazinul de bijuterii Chaumet din hotelul Ritz, situat în centrul Parisului, furând bijuterii în valoare de 4,5 milioane de euro. Potrivit poliției, infractorii erau înarmați cu topoare și pistoale, scrie cotidianul italian Larepubblica.

Marți seară, în jurul orei 18.30, un grup de hoți înarmați au atacat magazinul de bijuterii Chaumet situat la parterul Ritz, un hotel de 5 stele foarte central de pe Rue Cambon, nu departe de Place Vendome. 

Cei cinci infractori, cu fața acoperită de cagule, au venit pe scutere și au luat cu asalt magazinul de bijuterii al hotelului, furând bijuterii în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro. 

Potrivit poliției, aceștia erau înarmați cu un topor și două pistoale. Trei tâlhari au fost prinși, ceilalți doi fiind dați în urmărire. 

O parte din bunurile furate a fost recuperată de la cei trei infractori reținuți, iar în cursul nopții a fost recuperată o pungă cu bijuterii și ceasuri pierdută de cei doi fugari.

Autoritățile au confirmat numărul de agresori și faptul că trei erau audiați aseară la o secție de poliție. Nimeni nu a fost rănit în timpul jafului. 

Valoarea prăzii este estimată în prezent la 4,5 milioane de euro, potrivit poliției.

Cele trei persoane audiate au fost reținute pe când se îndepărtau de locul jafului. Intervenția promptă a poliției se explică probabil prin întărirea securității cartierului, unde se află și Ministerul Justiției, în 2014, când mai mulți bijutieri au fost ținta unor jafuri brutale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS