6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentNoi inundaţii după furtuni violente, în Belgia

Noi inundaţii după furtuni violente, în Belgia

Furtuni violente au lovit Belgia sâmbătă seară. Acestea au provocat pagube în provincia Namur (sud), la zece zile după inundaţiile care au făcut 36 de morţi în ţară, au indicat autorităţile, potrivit AFP.

Nu s-a înregistrat nicio victimă, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al centrului naţional de criză în jurul orelor 23.00 (21.00 GMT), adăugând că furtunile au trecut şi situaţia s-a „stabilizat”, conform Agerpres.

Ploi puternice au afectat la lăsarea serii 11 localităţi de pe valea râului Meuse  

Aceste ploi puternice au afectat la lăsarea serii 11 localităţi de pe valea râului Meuse, unde au provocat inundaţii. Imagini impresionante ale străzilor transformate în torenţi au circulat pe reţele sociale, amintind de scenele trăite cu zece zile mai devreme în provincia Liege.

De această dată ploile nu au provocat revărsări de apă

Purtătorul de cuvânt al centrului naţional de criză, Antoine Iseux, a precizat totuşi că situaţia „nu se cu compară” cu inundaţiile din 14 şi 15 iulie, deoarece de această dată ploile nu au provocat revărsări de apă.

Cu toate acestea, ele au provocat pagube materiale, inundând pivniţe, deteriorând drumurile locale, locuinţe şi maşini.

Mai multe case au fost evacuate

La Namur, capitala Valoniei, un zid s-a prăbuşit pe o şosea în apropierea cazinoului, sub cetate, şi mai multe case au fost evacuate.

La aproximativ treizeci de kilometri spre sud, în oraşul Dinant, ploile au provocat, de asemenea, inundaţii, în special în zona gării. Au luat mai multe maşini, dintre care unele au blocat o trecere de cale ferată.

Belgia a fost lovită în 14 şi 15 iulie de inundaţii fără precedent, în urma unor puternice revărsări de ape provocate de câteva zile de ploi torenţiale. Acestea au afectat în principal regiunea Liege, în estul Valoniei, partea francofonă a Belgiei, şi au făcut 36 de morţi, precum şi şapte persoane încă date dispărute, potrivit unui ultim bilanţ publicat sâmbătă de centrul de criză. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS