17.3 C
Craiova
joi, 5 octombrie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții în București și alte cinci județe. Au fost fraudate informatic instituţii publice din România şi Spania

Percheziții în București și alte cinci județe. Au fost fraudate informatic instituţii publice din România şi Spania

Procurorii DIICOT – Structura centrală, împreună cu IGPF şi IGPR, efectuează, în această dimineață, 17 percheziţii în Bucureşti şi în cinci judeţe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din peste 300 de persoane, specializat în săvârşirea de fraude informatice, înşelăciune şi spălare de bani.

Potrivit unor comunicate IGPR şi DIICOT, membrii grupului infracţional induceau în eroare angajaţii unor autorităţi publice din România şi din străinătate, în special din Spania, instituţii publice sau instituţii de interes public cu privire la schimbarea contului bancar în care urmau a fi efectuate plăţile aferente unor facturi neachitate, emise de către furnizorii acestora. După încasarea sumelor, acestea erau transferate în alte conturi controlate de grupare, iar mai apoi extrase prin intermediul unor „săgeţi”, conform Agerpres.

În cauză se fac cercetări şi pentru spălare de bani, sumele de bani ce au făcut obiectul mecanismului de spălare fiind estimate la peste 7 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS