17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bărbat ar fi strâns 28.000 de euro, din campanii umanitare false

Un bărbat ar fi strâns 28.000 de euro, din campanii umanitare false

Mai multe percheziţii au fost făcute vineri de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, într-un dosar penal privind infracţiuni de înşelăciune şi uz de fals, după ce pe reţelele de socializare ar fi fost publicate mai multe campanii umanitare false. Prin intermediul acestora s-ar fi cerut donaţii în bani pentru tratamentul unor copii în străinătate, iar prejudiciul cauzat ar ajunge la peste 28.000 de euro, scrie Ziarul de Iași.

Mai multe campanii umanitare false ar fi fost publicate pe reţelele de socializare, în cadrul cărora un bărbat s-ar fi prezentat drept părinte al unor copii diagnosticaţi cu grave probleme de sănătate. Distribuite pe multiple grupuri de socializare, în cadrul acestor campanii, bărbatul ar fi prezentat probleme de sănătate ale unor copii care ar fi necesitat tratamente de urgenţă în străinătate. Intervenţiile medicale ar fi costat zeci sau chiar sute de mii de euro.

Campanii umanitare false. Care ar fi fost strategia bărbatului

În campaniile umanitare, bărbatul ar fi precizat că nu dispune de sumele de bani necesare pentru intervenţiile medicale şi tratamente în străinătate şi ar fi cerut ajutorul celor din jur. În prezentarea „cazurilor grave de sănătate” ale copiilor, bărbatul ar fi trecut şi mai multe conturi bancare în care oamenii dornici să ajute puteau să trimită anumite sume de bani sub formă de donaţii. Intrând în discuţie cu persoanele care doreau să ajute, bărbatul ar fi prezentat, prin intermediul unor mesaje electronice, mai multe adeverinţe medicale care ar fi fost, de asemenea, falsificate.

„Din cercetări a rezultat că bărbatul ar fi trimis, prin intermediul unor grupuri de socializare, către mai multe persoane, cazuri ale unor copii bolnavi, care ar fi necesitat tratament şi operaţii în străinătate şi ar fi pus la dispoziţie conturi bancare pentru obţinerea donaţiilor. Acesta ar fi anexat la mesaje şi adeverinţe medicale, ce ar fi fost false. Prejudiciul stabilit în cauză este de aproximativ 28.000 de euro”, au transmis reprezentanţi ai IPJ Iaşi.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS