10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGeorgia: Un jurnalist bătut la o demonstrație anti-gay, găsit mort în casă

Georgia: Un jurnalist bătut la o demonstrație anti-gay, găsit mort în casă

Poliția din Georgia a lansat o anchetă penală cu privire la moartea unui cameraman care a fost atacat în timp ce filma un protest împotriva unei parade gay.

Lekso Lashkarava a suferit leziuni faciale grave în timpul atacului de la Tbilisi din 5 iulie, dar a fost externat din spital, potrivit BBC. El a fost găsit mort duminică.

Ministerul de interne din Georgia a declarat că patru persoane au fost arestate. Lunea trecută, sute de persoane au ieşit în stradă, la apelul Bisericii Ortodoxe şi încurajaţi şi de premierul ţării. Au vandalizat sediul unui ONG şi au bătut activişti, dar şi aproape 60 de jurnalilşti care relatau de la fața locului. Marşul gay a fost anulat în urma violenţelor care au fost aspru condamnate de comunitatea internaţională.

A două zi după incidente mii de georgieni au demonstrat în fața parlamentului în semn de solidaritate cu victimele şi cu membrii comunităţii LGBT.

În timp ce discriminarea împotriva orientării sexuale este ilegală în Georgia, țara – care se află între Europa de Est și Asia de Vest – rămâne foarte conservatoare. Editorul lui Lashkarava de la TV Pirveli a declarat că acesta s-a plâns vineri de dureri severe. Deocamdată nu a fost anunțată oficial cauza decesului. Ministerul de interne al Georgiei a anunțat că a lansat o anchetă penală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS