5.5 C
Craiova
miercuri, 19 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăEveniment11 răniţi după ce un balon cu aer cald s-a prăbuşit, în Noua Zeelandă

11 răniţi după ce un balon cu aer cald s-a prăbuşit, în Noua Zeelandă

Un balon cu aer cald s-a prăbuşit la aterizare în Noua Zeelandă, 11 pasageri fiind răniţi, dintre care doi au suferit răni grave, a relatat astăzi portalul de ştiri Stuff, citat de DPA.

Accidentul s-a produs vineri dimineaţă lângă Queenstown, în Insula de Sud.

Balonul a fost surprins brusc de o rafală de vânt

În timp ce se pregătea să aterizeze, balonul a fost surprins brusc de o rafală de vânt, iar nacela cu pasageri a lovit un terasament, conform Agerpres.

Compania Sunrise Balloons a anunţat că zborul în sine a decurs fără complicaţii şi s-a declarat „profund afectată” de accident.

Elicopterele de salvare au transportat la spital doi pasageri aflaţi în stare critică

Elicopterele de salvare au transportat la spital doi pasageri aflaţi în stare critică. Toţi pasagerii din nacelă ar fi fost neozeelandezi.

Balonul cu aer cald, manevrat de un pilot experimentat

Autorităţile au lansat o anchetă cu privire la cauza exactă a accidentului. Potrivit Sunrise Balloons, balonul cu aer cald era manevrat de un pilot experimentat.

Conform companiei, Sunrise Balloons a realizat în acea regiune zboruri cu baloane cu aer cald, fără accidente, de 23 de ani.

Compania oferă turiştilor un zbor de câteva ore zilnic, în zori, deasupra popularei regiuni turistice, pasagerii putând să admire vârful Coronet din Alpii Neozeelandezi, lanţul muntos The Remarkables şi Parcul Naţional Fjordland.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un deces și 86 de cazuri noi de coronavirus...

Încă un deces din cauza coronavirusului a fost raportat...

ȘTIRI GdS