6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPedeapsă cu suspendare pentru mituirea unui poliţist

Pedeapsă cu suspendare pentru mituirea unui poliţist

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat, ieri, un bărbat de 35 de ani, acuzat că a încercat să mituiască cu 500 de lei şi 50 de euro un poliţist din Dăbuleni. Inculpatul a primit o pedeapsă de un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Inculpatul a fost prins în flagrant de ofiţerii anticorupţie pe data de 17 ianuarie, anul acesta. Ar fi încercat să ofere mită unui poliţişt din Dăbuleni. Este vorba de sumele de 500 de lei şi 50 de euro.

„Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins în flagrant, la data de 17 ianuarie, un conducător auto, în timp ce oferea 500 de lei și 50 de euro, cu titlu de mită, unui agent de poliție rutieră de la Poliția Orașului Dăbuleni, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj”, au precizat oamenii legii.

Prins transportând lemne fără documente

Anchetatorii au stabilit că, în schimbul banilor, bărbatul de 35 de ani spera să nu fie sancţionat de agentul de poliţie.

„Conducătorul auto i-a oferit bani agentului de poliție în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu, în ceea ce privește sancționarea transportului de materiale lemnoase, neînsoțite de documente, și a circulației pe drumurile publice fără a avea încheiată asigurare obligatorie de răspundere civilă auto. Față de cele constatate, polițistul urma să dispună sancțiune contravențională, confiscarea materialului lemnos și reținerea plăcuțelor de înmatriculare”, au mai precizat oamenii legii.

Pe data de 18 ianuarie, procurorii doljeni au dispus reţinerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, bărbatul a fost plasat sub control judiciar.

Pedeapsă cu suspendare pentru dare de mită

Inculpatul a fost trimis în judecată în februarie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat ieri. Inculpatul a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. În plus, a fost obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Dolj.

De asemenea, instanţa a dispus ca inculpatul să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Amărăştii de Jos sau la Liceul Teoretic Amărăştii de Jos.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS