10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn șofer beat a lovit cu mașina doi polițiști şi a fugit

Un șofer beat a lovit cu mașina doi polițiști şi a fugit

Un șofer cu alcoolemie mare a lovit doi polițiști în timp ce încerca să scape de agenți. Polițiștii au ajuns la spital, iar șoferul este cercetat penal, scrie Digi24, citând Mediafax.

Incidentul s-a produs luni seară, pe o stradă din Huși, în momentul în care doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Huși au oprit un autoturism, pentru control.

Polițiștii au solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă bărbatul de 44 de ani a refuzat, a devenit recalcitrant, a pornit autoturismul și i-a lovit pe cei doi polițiști.

Reprezentanții Sindicatului Europol spun că, în momentul demarajului, unul dintre polițiști a încercat să-i tragă cheile din contact, acesta fiind lovit la cot de stâlpul mașinii, în timp ce celălalt polițist, aflat în proximitatea mașinii, a fost luat din plin pe capotă și ulterior călcat cu roata pe picior.

Aceștia au fost răniți și au fost duşi la Spitalul Municipal Huși pentru investigații medicale.

După ce a fost prins, a refuzat recoltarea de probe biologice

Ulterior, șoferul a fost găsit în oraș și în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală, unde a refuzat recoltarea de probe biologice.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost înștiințat imediat despre acest caz. În urma investigațiilor medicale a rezultat că starea acestora de sănătate este stabilă, au anunțat reprezentanții autorităților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS