16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi turiști străini care fac turul Europei călare, "rătăciți" în centrul Craiovei

Doi turiști străini care fac turul Europei călare, „rătăciți” în centrul Craiovei

-

O întâmplare inedită a avut loc în urmă cu câteva zeci de minute în Centrul Istoric al Craiovei. Doi cetățeni străini care fac turul Europei călare au nimerit în Centrul Vechi al Băniei. Cei doi, un bărbat și o femeie împreună cu caii lor și un câine au străbătut la pas zona centrală a orașului.

Este vorba de doi turiști din Noua Zeelandă și Germania, Luisa Mayr din Germania și Breidahl Harald din Noua Zeelandă. Aceștia merg spre Castelul Bran și cetățile medievale.

Craiovenii cu „spirit civic” au alertat autoritățile, văzând două persoane care merg cu caii de hățuri în zona pietonală a orașului.

„Au fost identificați de Poliția Locală și escortați în afara orașului. Polițiștii locali au discutat cu ei, le-au oferit informații pentru că se rătăciseră. Sunt într-un tur în Europa având ca obiectiv vizitarea castelelor medievale. Poliția Locală le-a oferit apă plată și le oferă asistență pentru a evita orice incident rutier și pietonal, fiind conduși acum pe Calea București până la ieșirea din Craiova, să-și continue drumul spre obiectivele turistice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Marina Andronache.

Cei doi sunt pasionați de călătorii. În drumul lor spre România au trecut prin Georgia, Turcia, Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:17:58

„U“ Craiova – CFR Cluj | Alb-albaștrii vor să...

Universitatea Craiova și CFR Cluj se întâlnesc joi, de...

ȘTIRI GdS