13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentProduse toxice, vândute în amestec cu substanţe psihoactive

Produse toxice, vândute în amestec cu substanţe psihoactive

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au dispus, vineri, arestarea preventivă a doi inculpaţi acuzaţi de efectuarea de operațiuni cu produse psihoactive. Anchetatorii au stabilit că inculpaţii au vândut consumatorilor substanţe psihoactive amestecate cu produse toxice.

Potrivit procurorilor DIICOT, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi săptămâna trecută, în cursul zilei de joi. Cei doi sunt acuzaţi de efectuarea de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2020 și până în prezent, inculpații au efectuat, fără drept, operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în modalitățile punerii în vânzare, tratării şi ambalării acestora.
Substanțele cu efect psihoactiv erau comandate de către unul dintre inculpați din mediul online, iar după ce erau amestecate cu alte produse toxice erau puse în vânzare către consumatori, cu sume cuprinse între 10 și 100 lei, în funcție de cantitate. O parte din substanțele psihoactive erau puse în vânzare către consumatori, prin intermediul celuilalt inculpat”, au precizat anchetatorii.

Fragmente vegetale şi substanţe psihoactive, ridicate în urma percheziţiilor

Tot săptămâna trecută, ofţerii de combatere a criminalităţii organizate at făcut mai multe percheziţii la domiciliile suspecţilor. Au fost ridicate substanţe psihoactive, dar şi sume de bani.

„Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Mehedinți au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 230 de grame fragmente vegetale verde-olive cu miros chimic-înțepător, 150 de grame de substanță pulverulentă, grindere, precum și sumele de 33.400 de lei și 220 de euro”, au mai precizat oamenii legii.

La percheziţii au participat şi ofiţeri de combatere a criminalităţii organizate din Craiova şi Târgu Jiu.

Arestaţi pentru vânzarea de substanţe psihoactive

În cursul zilei de vineri, cei doi inculpați au fost duşi la Tribunalul Mehedinți cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilot DIICOT şi a dispus arestarea preventivă a celor doi suspecţi.

„Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor P.D.M., pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată (16 acte materiale), şi I.C.C., pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată (8 acte materiale), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.06.2021 şi până la data de 10.07.2021, inclusiv”, a dispus instanţa.

Hotărârea Tribunalului Mehedinţi a fost constestată de cei doi inculpaţi la Curtea de Apel Craiova.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS