17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAfgani, ascunși într-un autocamion cu pepeni, depistaţi la PTF Bechet

Afgani, ascunși într-un autocamion cu pepeni, depistaţi la PTF Bechet

-

Poliţiştii de frontieră au depistat trei cetăţeni afgani care au încercat să intre ilegal în România, ascunși în compartimentul marfă al unui autocamion ce venea din Grecia si era încărcat cu pepeni.

Aseară, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean român, în vârstă de 27 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, pepeni verzi din Grecia pentru o societate din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că, în compartimentul de marfă, se aflau ascunși trei bărbaţi, cetăţeni străini.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că cei trei sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 23 și 26 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Greciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Tot la verificări, tinerii au mai declarat polițiștilor de frontieră faptul că intenționau să ajungă în Franța.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, atât șoferul şi cei trei afgani, cât și mijlocul de transport, urmează să fie preluaţi în cursul acestei zile de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS