10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVânzători de ţigări din zona pieţelor, cercetaţi în libertate

Vânzători de ţigări din zona pieţelor, cercetaţi în libertate

Procurorii DIICOT au cerut, fără succes însă, arestarea preventivă a două persoane cercetate alături de alte 19, într-un dosar de contrabandă şi constituirea unui grup infracţional. La sfârşitul lunii aprilie, Tribunalul Dolj a dispus arestarea la domiciliu a trei inculpaţi din acest dosar. Anchetatorii susţin că inculpaţii fac parte dintr-o grupare infracțională specializată în distribuția țigaretelor de contrabandă, care acţiona în zona pieţelor din Craiova.

Procurorii DIICOT susţin că gruparea infracţională a acţionat în Craiova începând cu anul 2019.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2019 – 2021, în municipiul Craiova, s-a constituit și a activat o grupare infracțională specializată în distribuția țigaretelor provenite din contrabandă, în cadrul căreia aprovizionarea s-a făcut pe paliere.
Astfel, liderii grupării au asigurat aprovizionarea cu țigarete de contrabandă a persoanelor din palierul al doilea, care, la rândul lor, le-au comercializat stradal, cu precădere în zona piețelor agroalimentare de pe raza municipiului Craiova”, au explicat procurorii DIICOT.

Pe 26 aprilie, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au efectuat 16 percheziții domiciliare. Au fost ridicate 3.775 de pachete de țigări și sumele de 7.420 de lei și 300 de euro.  

Trei inculpaţi arestaţi la domiciliu, 16 sub control judiciar

Tot pe 26 aprilie, procurorii DIICOT au dispus reținerea a 19 persoane. Toate sunt cercetate pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă.

O zi mai târziu, suspecţii au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii doljeni nu au fost de acord cu solicitarea anchetatorilor şi au dispus alte măsuri preventive. Astfel, trei craioveni au fost plasaţi în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Alţi 16 inculpaţi au fost plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Vânzători de ţigări, cercetaţi în libertate

Instanţa a mai dispus ca propunerea de arestare în cazul altor doi inculpaţi, un bărbat şi o femeie, să se judece pe 5 mai.

Pe 5 mai, instanţa a respins propunerile de arestare formulate de procurorii DIICOT. Aceştia din urmă au contestat hotărârile Tribunalului Dolj la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa a respins contestaţiile procurorilor.

Pedepse cu suspendare pentru contrabandă cu ţigări

Una dintre inculpatele din acest dosar a fost condamnată definitiv, în iulie 2019, pentru contrabandă cu ţigări. A primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, alături de alţi trei inculpaţi din acelaşi dosar. Un alt inculpat a fost condmnat la doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare.

Procurorii DIICOT au reţinut că inculpații, între noiembrie 2011 şi martie 2012, au constituit un grup infracțional în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă cu țigări.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS