9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCondamnat pentru contrabandă şi dare de mită

Condamnat pentru contrabandă şi dare de mită

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la trei ani de închisoare un craiovean de 55 de ani, acuzat că a încercat să mituiască cu 500 de euro un poliţist de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice(SICE). Pedeapsa cuprinde o alta mai veche, primită într-un dosar de contrabandă. Anchetatorii au susţinut că, în schimbul mitei, bărbatul încerca să scape de un alt dosar penal pentru contrabandă cu ţigări.

Potrivit oamenilor legii, totul a început pe 23 iulie 2020, cu ocazia unui control efectuat de poliţişti la magazinele din Piaţa Gării din Craiova.

„La data de 23 iulie 2020, cu ocazia unui control efectuat la un magazin din zona Piața Gării din municipiul Craiova, o echipă de control formată din ofițeri de poliție din cadrul IPJ Dolj – SICE a descoperit mai multe pachete de țigări netimbrate. Administratorul societății comerciale în cauză a promis suma de 300 euro unuia dintre ofițerii de poliție, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în instrumentarea dosarului penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de contrabandă și pentru a-l favoriza, ulterior, în scopul continuării acestui gen de activități ilicite.

Ofițerul de poliție a refuzat propunerea administratorului societății, a sesizat, prin denunț, organele competente și a întocmit actele de constatare a infracțiunii”, au explicat anchetatorii.

500 de euro pentru a scăpa de dosarul penal

Acţiunea de prindere în flagrant a avut loc o lună mai târziu, pe data de 21 august 2020.

„Pentru a se asigura că va primi o soluție favorabilă în dosarul penal și că își va putea continua activitatea ilicită, făptuitorul a insistat să se întâlnească cu ofițerul de poliție, ocazie cu care respectivul i-a remis martorului denunțător suma de 500 euro, în scopul menționat mai sus.

Administratorul societății comerciale a fost prins în flagrant, imediat după ce a dat suma de 500 euro ofițerului de poliţie. În urma cercetărilor efectuate procurorul de caz a dispus reținerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, au mai precizat oamenii legii.

Condamnat pentru contrabandă, găsit vinovat şi pentru dare de mită

Bărbatul de 55 de ani a fost trimis în judecată în octombrie, anul trecut. În februarie, a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare pentru dare de mită. Instanţa a dispus revocarea suspendarea unei pedepse de un an şi opt luni de închisoare, primită de inculpat în martie 2020, într-un dosar de contrabandă cu ţigări.

După contopirea pedepselor, inculpatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Din pedeapsă se scade perioada în care bărbatul a fost reţinut şi arestat preventiv în acest dosar(21 august – 13 noiembrie 2020), plus perioada în care a fost arestat la domiciliu în primul dosar(9 februarie – 10 martie 2018). De asemenea, instanţa a dispus ca inculpatul să rămână în continuare sub control judiciar.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de inculpat. Primul termen de judecată a fost stabilit de Curtea de Apel Craiova pentru data de 14 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS