23.4 C
Craiova
vineri, 1 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăEvenimentUn băiat de 10 ani a ajuns la spital după ce a fost bătut de tatăl său

Un băiat de 10 ani a ajuns la spital după ce a fost bătut de tatăl său

Un băiat de 10 ani din Galaţi a ajuns la spital în stare gravă, cu leziuni inclusiv la cap, după ce a fost bătut crunt de către tatăl său, potrivit News.ro.

Bărbatul a fost reţinut iniţial de poliţişti, dar apoi a fost plasat sub control judiciar, considerându-se că nu este un pericol public astfel încât să se impună o măsură mai aspră.

Poliţiştii au aflat despre acest caz după ce copilul de 10 ani a ajuns la spital

Poliţiştii şi specialiştii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului au aflat despre acest caz după ce copilul de 10 ani a ajuns la spital. El a fost bătut atât de tare încât a fost internat la Spitalul de Copii din Galaţi cu leziuni pe tot corpul, inclusiv la cap şi la faţă. Potrivit medicilor legişti, copilul va avea nevoie de circa o săptămână de îngrijiri medicale pentru a se recupera.

Specialiştii de la DGASPC au stabilit că părinţii copilului sunt divorţaţi

În urma anchetei, specialiştii de la DGASPC au stabilit că părinţii copilului sunt divorţaţi şi, deşi instanţa l-a încredinţat pe băiat mamei, aceasta nu s-a implicat în creşterea lui. Băiatul se afla la tatăl său şi avea o relaţie foarte apropiată cu bunica paternă, cea care îl îngrijea, însă, la un moment dat, tatăl i-ar fi interzis fiului să mai aibă vreo legătură cu bunica, ceea ce l-a afectat mult pe copil.

„În paralel, s-au făcut sesizari la Poliţie pentru rele tratamente aplicate minorului“

„”Situaţia copilului e atent supravegheată de colegii de la Serviciul Abuz. Colegii mei păstrează legătură cu bunica copilului, care reprezintă persoana de ataşament pentru el. În paralel, s-au făcut sesizari la Poliţie pentru rele tratamente aplicate minorului. Încercăm să reconstruim relaţia copilului cu mama pentru că părinţii sunt divorţaţi şi din punct de vedere juridic copilul e încredinţat mamei. Considerăm că bunicii paterni reprezintă un mediu sigur pe care ne putem baza în evoluţia corectă a copilului”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan.

Tatăl este acuzat acum de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă domestică

Tatăl este acuzat acum de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă domestică, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi nu l-au dus în faţa judecătorilor, pentru arestare, ci l-au plasat sub control judiciar, considerând că nu prezintă pericol social, a declarat purtătorul de cuvant al IPJ Galaţi, comisar şef Gabriela Costin
Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului ar putea începe procedurile legale de decădere din drepturile părinteşti a tatălui violent, având în vedere că faptele sunt repetate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS