10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentStudent camerunez, extrădat în SUA pentru înşelăciuni cu căţeluşi

Student camerunez, extrădat în SUA pentru înşelăciuni cu căţeluşi

Departamentul de Justiţie din SUA anunţă extrădarea din România a unui student camerunez. Acesta este acuzat că a postat pe internet anunţuri false privind vânzarea unor animale. Suspectul a primit banii pentru animale, însă acestea nu au ajuns niciodată în SUA. Mai mult decât atât, suspectul a cerut victimelor mai mulţi bani, susţinând că animalele au fost expuse la noul coronavirus. Cetăţeanul camerunez mai este acuzat că a prezentat victimelor documente de transport false, dar şi un document care ar fi fost emis de Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii.

Potrivit autorităţilor din SUA, camerunezul de 28 de ani este acuzat de fraudă împotriva consumatorilor americani. Suspectul a fost extrădat din România, unde este înscris la o universitate.

Potrivit Departamentului de Justiţie din SUA, între iunie 2018 şi iunie 2020, camerunezul a pus la vânzare, pe internet, căţeluşi de rasă.

„După fiecare cumpărare, Bobga și co-conspiratorii au susținut că o companie de transport ar livra cățelușul sau alt animal și a furnizat un număr de urmărire fals(…). Au susținut că transportul animalelor de companie a fost întârziat și că victima trebuie să plătească bani suplimentari pentru livrarea animalului de companie. Bobga și co-conspiratorii au spus unor victime că trebuie să plătească mai mulți bani pentru livrare, deoarece animalul de companie a fost expus noului coronavirus. Făptașii au folosit promisiuni false și documente false privind taxele de expediere și expunerea la coronavirus pentru a obţine plăți succesive de la victime”, au explicat autorităţile americane.

Printre documentele false s-a numărat un document ce ar fi fost emis de Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii. După primirea banilor, suspecţii nu au livrat niciodată animalele de companie.

Peste 9.000 de dolari pentru un pui de Teckel

Potrivit ofiţerilor FBI, suspectul va fi judecat de o instanţă din Pittsburgh, Pennsylvania.

„Extrădarea sa în vestul statului Pennsylvania pentru a fi pus sub acuzare trimite un mesaj celor care doresc să înşele cetăţeni din SUA. FBI nu se va opri de la nimic pentru a-i găsi și a pune capăt acestor escrocherii”, au transmis ofiţerii FBI.

Autorităţile din SUA au dat câteva exemple de cetăţeni înşelaţi de camerunezul extrădat din România.

O persoană din New Brighton, Pennsylvania, a vrut să cumpere un teckel pentru mama ei, în martie 2020. În total, a plătit 9.100 de dolari. Asta pentru că animalul ar fi avut nevoie de asigurare și fusese expus la COVID-19.

Un cuplu din Dallas, Texas, care căutau un câine, a pierdut 1.800 de dolari. Ca şi în alte cazuri, a fost convins să facă mai multe plăți pentru a rezolva problemele de transport. Cele mai multe anunţuri ar fi fost postate pe pagina lovelyhappypuppy.com.

Extrădat în SUA pentru înşelăciuni cu căţeluşi

Suspectul a fost arestat în România în decembrie 2020. La sfârşitul lunii ianuarie, Curtea de Apel Cluj a dispus extrădarea inculpatului în SUA.

Printre infracţiunile reţinute de autorităţile din SUA se numără frauda prin cablu, falsificarea şi contrafacerea unui sigiliu al unui Tribunal al Statelor Unite şi furtul de identitate. La sfârşitul lunii aprilie, instanţa a prelungit mandatul de arestare în vederea extrădării.

Autorităţile din SUA au mai precizat că pedeapsa maximă pentru aceste infracţiuni este de 20 de ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS