11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDe la Craiova, pe litoral: Șeful Gărzii de Mediu, în turneu național de depistare a gunoaielor

De la Craiova, pe litoral: Șeful Gărzii de Mediu, în turneu național de depistare a gunoaielor

Gunoaie, conglomerate de materiale de construcţii puse peste ele, dezvoltări imobiliare în expansiune cu munţi de deşeuri lângă – este ceea ce a descoperit șeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, în zona Năvodari, astăzi, când pe litoral începe oficial sezonul estival.

Berceanu a mers sâmbătă în control pe litoral și spune că a văzut la televizor, 20 de ani, cum autorităţile au venit pe malul mării, au dat indicaţii, au plecat şi lucrurile au rămas la fel. El susține că împreună cu comisarii Gărizii de Mediu va lua la rând stațiunile și vor fi date amenzi sau vor fi deschise dosare penale pentru infracțiunile care ţin de mediu.
Octavian Berceanu a mers sâmbătă la Năvodari și spune că a găsit multă mizerie.

  • „Cu tristeţe spun că am găsit foarte multe gunoaie, deşeuri, conglomerate de materiale de construcţii puse peste deşeuri, părăsite pe terenuri, dezvoltări imobiliare în expansiune cu munţi de deşeuri lângă, multă mizerie.
  • Asta este ceea ce vedem la prima vedere. Când vom analiza în profunzime, cred că vom găsi şi alte lucruri şi cu ajutorul colegilor din Constanţa de la Garda de Mediu şi al celorlalte instituţii, eventual cu ajutorul colegilor din zona de sud a ţării, vom face controale pe litoral cât mai multe, săptămânal şi încercăm să punem presiune pe autoritatea publică locală, pe instituţiile care ar trebui să cureţe litoralul românesc”, a afirmat şeful Gărzii Naţionale de Mediu, citat de News.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS