12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment1.500 de polițiști pe străzi în perioada sărbătorilor

1.500 de polițiști pe străzi în perioada sărbătorilor

IPJ Dolj anunță că, în perioada 30 aprilie – 3 mai, aproximativ 1500 de polițiști vor acționa pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea faptelor antisociale, pentru prevenirea răspândirii virusul SARS-COV-2, precum şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Potrivit oamenilor legii, cei mai mulți polițiști care lucrează în acestă perioadă sunt de la ordine publică.

”În perioada 30 aprilie – 3 mai, aproximativ 1.500 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, respectiv peste 1.100 de polițiști de ordine publică, 180 de poliţişti de la rutieră, precum şi polițiști de investigaţii criminale şi din alte structuri vor acționa pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea faptelor antisociale, pentru prevenirea răspândirii virusul SARS-COV-2, precum şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Polițiștii vor fi prezenți în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane, precum și pentru a se asigura că se respectă măsurile sanitare de prevenție”, au precizat oamenii legii.

Acțiuni și în piețe și parcuri

De asemenea, poliţiştii vor acționa în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, pe terase şi în parcuri. Vor verifica dacă sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de Covid 19 şi vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale.

Totodată, poliţiştii rutieri acționează cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile publice din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Apel la cetățeni

Polițiștii doljeni recomandă cetățenilor să respecte restricțiile impuse în acestă perioadă.

”Facem apel la responsabilitatea cetăţenilor în această perioadă în ceea ce priveşte respectarea tuturor măsurilor impuse în contextul pandemiei de Covid 19.
Recomandăm tuturor cetățenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să respecte interdicțiile cu privire cu privire la deplasarea/libera circulație şi organizarea de evenimente private.

Reamintim că purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult și pe timpul oficierii slujbelor religioase”, au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS