10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTânăra care a sechestrat un craiovean, în arest preventiv

Tânăra care a sechestrat un craiovean, în arest preventiv

Instanţele din Craiova au prelungit mandatul de arestare emis pe numele unui tinere de 21 de ani, din Teleorman, acuzată de furt şi lipsire de libertate. În arest rămâne şi complicele inculpatei, un bărbat de 26 de ani, din Dâmboviţa. Oamenii legii susţin că tânăra a luat legătura cu un craiovean care vindea un iPhone pe OLX. L-a invitat într-un apartament din Craiova sub pretextul că vrea să vadă telefonul. Ulterior, tânăra a plecat cu telefonul şi l-a închis pe craiovean în apartament.

Potrivit oamenilor legii, incidentul a avut loc pe 26 februarie. În acea zi, un bărbat de 32 de ani, a sesizat că o femeie i-a sustras telefonul și l-a închis într-un apartament din Craiova. Ulterior, poliţiştii doljeni au stabilit că păgubitul a fost închis într-un apartament închiriat.

„În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi fost abordat de o femeie care si-a exprimat intenţia de a cumpăra un telefon pe care acesta îl oferea spre vânzare pe un site de vâzări. Femeia l-ar fi invitat pe cel în cauză într-un apartament din Craiova, iar în timp ce verifica telefonul, sub pretextul că bate cineva la ușă ar fi ieșit din apartament și ar fi închis ușa pe exterior, sustrăgând în acest fel telefonul mobil.

Tot din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că apartamentul respectiv aparţine unei femei, de 42 de ani, din Craiova, fiind închiriat în regim hotelier”, au explicat oamenii legii.

Craioveanul avea la vânzare un telefon iPhone, pentru care cerea 4.000 de lei.

Tânăra care a sechestrat un craiovean, în arest

Poliţiştii doljeni au mai precizat că au întocmit un dosar pentru furt. Ulterior, a fost identificată tânăra şi complicele său.

„Poliţiştii au extins cercetările în dosarul penal întocmit şi sub aspectul săvarşirii infracţiunii de lipsire de libertate. A fost identificată o tânără de 21 de ani, din comuna Grația, judeţul Teleorman, bănuită de comiterea infractiunilor de furt şi lipsire de libertate. Un tânăr de 26 de ani din orașul Răcari, judeţul Dâmbovița, ar fi ajutat-o pe tânără la comiterea faptelor respective”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Cei doi suspecţi au fost aduşi de poliţişti la Craiova. Pe 3 martie, cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Pe 23 martie, Judecătoria Craiova a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de cei doi inculpaţi. Aceeaşi decizie a avut instanţa şi pe 14 aprilie. Hotârârea Judecătoriei Craiova a fost contestată de cei doi inculpaţi. Săptămâna trecută, Tribunalul Dolj a respins ca nefondate contestaţiile inculpaţilor.

Cei doi inculpaţi, trimişi în judecată

Pe 18 martie, cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii craioveni. Tânăra este acuzată de furt și lipsire de liberate în mod ilegal, iar complicele său de complicitate la lipsire de libertate.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova şi a intrat în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS