11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPolițiștii doljeni, „recoltă bogată“: 37 de permise reținute și amenzi de 50.000 de lei

Polițiștii doljeni, „recoltă bogată“: 37 de permise reținute și amenzi de 50.000 de lei

Polițiștii doljeni, „recoltă bogată“. În ultimele 48 de ore, polițiștii doljeni cu atribuții pe linie rutieră au desfășurat acțiuni pentru prevenirea producerii de accidente rutiere, în acest sens fiind avută în vedere combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Potrivit IPJ Dolj, în urma abaterilor constatate polițiștii au aplicat 283 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 50.000 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 37 de permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au constatat 16 infracțiuni la regimul circulației rutiere, fiind depistate persoane care conduceau vehicule neînmatriculate, fără a deține permis de conducere sau sub influența băuturilor alcoolice.

Spre exemplu, ieri, 10 aprilie, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat în trafic, prin localitate, un bărbat de 61 de ani, din Craiova, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul alcooltest, polițiștii au constatat faptul că acesta avea o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS