19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNu au ținut seama de măsurile impuse în pandemie și s-au ales cu amenzi

Nu au ținut seama de măsurile impuse în pandemie și s-au ales cu amenzi

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Dolj si GJMb Craiova, polițiști locali, precum si reprezentanti ISU Dolj si ITM Dolj au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.La aceste activităţi au participat aproximativ 400 de efective.

În cadrul acţiunilor, forțele de ordine au verificat modul în care sunt respectate prevederile Lg 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 150 de societăți comerciale, 130 de locaţii de interes, 300 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata aproximativ 4.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 224 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 80.000 de lei, din care 185 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție şi 9 sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiei privind deplasarea.


Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19, să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație!

Evenimente private întrerupte de polițiști

Polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la o adresă din comuna Dioști, a fost organizată o masă festivă, la care participau mai multe persoane, fără a fi respectate prevederile Legii 55/2020.
Organizatorul a fost sancționat cu amendă de 500 de lei. De asemenea, alți 4 participanți identificați de polițiști au fost sancționați conform prevederilor Legii 55/2020.

În comuna Piscu Vechi, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Poiana Mare au întrerupt o petrecere organizată pentru sărbătorirea unei logodne.
Astfel, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 4.000 de lei.

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Pielești s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, pe raza comunei Robănești, avea loc un eveniment privat (cununie civilă).
Polițiștii s-au deplasat la adresa respectivă, evenimentul fiind întrerupt.
De asemenea, au fost aplicate 16 sanctiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare totală de 8.500 lei.

În comuna Leu, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni au întrerupt un majorat, la care participau mai multe persoane.
Având în vedere cele constatate, polițiștii au sancționat contravențional organizatorul pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, fiind aplicată o amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Operatori economici sancționați conform Legii 55/2020

Verificări
Verificări

În urma controlului efectuat unei societăți comerciale din Craiova, forțele de ordine au constatat faptul că operatorul economic desfășura activitati de servire a clienților în spatiul public închis, fără a respecta măsurile de siguranță prevăzute de Legea 55/2020.
Având în vedere cele constatate, societatea a fost sancționată cu amendă în cuantum de 2.000 lei.

O societate comercială din Craiova a fost sancționată contravențional, după ce s-a constatat faptul că, în interior, era desfășurată activitate de jocuri de noroc, fiind identificați mai mulți clienți.
Reprezentantul operatorului economic a fost sancționat în acest caz cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020.

În interiorul unei terase închise din Craiova, forțele de ordine au identificat aproximativ 30 de
clienți. Întrucât nu erau respectate prevederile Legii 55/2020, operatorul economic a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

Într-un alt local din Craiova, forțele de ordine au identificat mai mulți clienți care erau serviți în interior, fapt pentru care operatorul economic a fost sancționat cu amendă de 2.000 de lei.
De asemenea, societății respective i-a mai fost aplicată o sancțiune cu amendă, conform prevederilor Legii 349 din 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Persoane sancționate pentru nerespectarea carantinei

Polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Craiova au oprit pentru control, pe B-dul 1 Mai, un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 18 ani, din comuna Valea Stanciului.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că față de acesta fusese dispusă măsura carantinării la domiciliu, acesta fiind sancționat contravențional conform prevederilor Legii 55/2020.
De asemenea, acesta a prezentat polițiștilor un certificat de înmatriculare din conținutul căruia rezulta că autoturismul avea valabilă inspecția tehnică periodică, din verificările efectuate de polițiști rezultând însă că aceasta era în realitate expirată din 2017.
Având în vedere cele constatate, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de fals în înscrisuri și uz de fals.

Pe parcursul verificărilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor de carantinare și izolare, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni au stabilit faptul că doi tineri de 20 de ani, din Teasc, respectiv Rojiște, au încălcat măsura carantinării, aceștia nefiind găsiți la adresa de domiciliu.
Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum de 1.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS