10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbat care şi-a tăiat soţia şi copilul, în arest

Bărbat care şi-a tăiat soţia şi copilul, în arest

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, ieri, prelungirea mandatului de arestare emis pe numele unui craiovean de 40 de ani, acuzat de tenativă de omor asupra unui membru de familie. Anchetatorii au reţinut că bărbatul şi-a înjunghiat soţia de mai multe ori cu o sticlă de bere spartă. Fiul său a fost rănit în timp ce încerca să-şi apere mama. În ianuarie, anul acesta, bărbatul a fost condamnat la opt ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă şi a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Ancetatorii au stabilit că incidentul în urma căruia au fost răniţi femeia şi fiul său a avut loc pe 17 iulie 2020, la domiciliul lor. În acea zi, inculpatul şi soţia sa au avut o serie de discuţii contradictorii. De la ceartă şi până la tentativă de omor a mai fost decât un pas, au susţinut oamenii legii.

„Potrivit declarației persoanei vătămate, în timp ce aceasta se afla în bucătăria locuinței, având în braţe copilul de un an, inculpatul a început să consume bere dintr-o sticlă culoare verde(…). La un moment dat, inculpatul a așezat sticla pe pervaz, în interior, după care a atins-o intenţionat cu cotul, iar aceasta a căzut pe gresie și s-a spart.

Persoana vătămată a realizat că acesta intenționează să o agreseze, motiv pentru care a lăsat copilul din braţe, iar imediat a observat când soțul a luat de jos gâtul sticlei. Persoana vătămată a început să țipe, moment în care inculpatul a lovit-o prima dată în spatele capului, în zona cefei, după care a continuat să o lovească de mai multe ori, inițial în zona gâtului, apoi în spate şi la degetele mâinilor, cand încerca să se apere”, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.

Rănit în timp ce încerca să-şi apere mama

Oamenii legii au mai stabilit că între cei doi a intervenit fiul acestora, de 16 ani, care a fost şi el rănit.

„Săvârșirea faptei a avut loc în prezenta fiilor părților, primul dintre aceştia intervenind pentru a-l împiedica pe făptuitor să continue, acesta fiind şi el tăiat în aceste imprejurări la nivelul antebraţului drept”, au reţinut judecătorii.

Mai departe, cei doi soţi ar fi încercat să arunce vina pe fiul lor de 16 ani. Totul a ieşit însă la iveală cu ocazia audierii de către poliţiştii craioveni.

„După săvârșirea faptei, inculpatul, împreună cu victima şi cu fiul lor, s-au deplasat cu un taximetru la Unitatea de Primiri Uregenţe, unde, fiind preluată de către personalul medical, persoana vătămată, întelegandu-se cu inculpatul şi cu fiul, a susţinut că a fost tăiată de către acesta din urmă, considerând că este minor şi nu va răspunde penal. Ulterior, după prezentarea la unitatea de spital a organelor de poliție şi conducerea numiţilor(…) la sediul poliției, aceștia au adus la cunoștință organelor de poliție împrejurările reale în care a fost săvârşită fapta”, a mai reţinut instanţa.

Opt ani de închisoare pentru tentativă de omor

Bărbatul de 40 de ani a fost deferit justiţiei în august, anul trecut. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Instanţa s-a pronunţat pe 22 ianuarie, anul acesta. Inculpatul şi-a recunoscut fapta în faţa instanţei, „învederând totodată că nu a avut intenția de a o ucide pe aceasta, la data respectivă fiind atât sub influența unui tratament medical prescris de medicul psihiatric cât și sub influența băuturilor alcoolice”, se mai arată în hotărârea Tribunalului Dolj.

Expertiza psihiatrică a arătat însă că inculpatul avea discernământ la data săvârșirii faptei. Bărbatul a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra unui membru de familie. Sentinţa a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 23 aprilie.

Ieri, Curtea de Apel Craiova a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Acesta din urmă a fost arestat preventiv pe 18 iulie 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS