23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Nouă tone de substanţe periculoase, interzise în UE, descoperite în Portul Constanţa

(VIDEO) Nouă tone de substanţe periculoase, interzise în UE, descoperite în Portul Constanţa

-

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Constanţa, au descoperit, în Portul Constanţa Sud Agigea, un automărfar încărcat cu butelii gaz floururat, sosit din Turcia.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, în baza unor informații, au efectuat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, un control în Portul Constanţa Sud Agigea, asupra mărfurilor dintr-un automarfar, sosit din Turcia.

Marfa de contrabandă a fost sigilată, iar beneficiarul s-a ales cu dosar penal.

„În urma controlului, au fost descoperite 1.300 butelii ce conțin 9 tone gaze periculoase pentru mediu, cu potenţial distrugător asupra stratului de ozon, substanţe care sunt interzise pe teritoriul României şi al Uniunii Europene”, potrivit comisarului șef Petrică Irimia.

Beneficiarul, un om de afaceri din România, a crezut că poate introduce marfa nocivă în țară. Specialiștii spun că odată folosite, cele 9 tone de freon s-ar fi transformat în 40.000 tone de CO2. Potrivit comisarului șef Petrică Irimia, încărcătura periculoasă a fost blocată la timp, urmând să fie returnată în Turcia.

Importatorul român mizase pe înțelegerea autorităților portuare care, contra unor atenții, vor da mărfii sale liber la vamă.

A nimerit însă în plină descindere a procurorilor DIICOT care, joi, în portul Constanța Sud, au destructurat gruparea infracțională din care făceau parte polițiști, vameși și oameni de afaceri români și străini.

Aceștia au fost ridicați și duși la audieri, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, luare și dare de mită în sumă totală de 500.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Marian Vasile şi-a depus candidatura pentru fotoliul de primar...

Marian Vasile și-a depus, astăzi, candidatura pentru funcția de...

ȘTIRI GdS