9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘef Serviciu de Informații și Protecție Internă, reținut de DNA

Șef Serviciu de Informații și Protecție Internă, reținut de DNA

Colonel Florin Constantin Timu, șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava, a fost reținut de procurorii DNA. El este acuzat că ar fi luat mită peste 90.000 de euro și un autoturism pentru a proteja „fabrica” de permise false din județ.

DNA a anunțat joi că șeful Serviciului Județean de Protecție Internă Suceava (structură de informații din subordinea Ministerului Afacerilor Interne) a fost reținut pentru luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale) și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, potrivit unui comunicat DNA.

A fost începută urmărirea penală împotriva lui Radu Obreja, comisar șef de politie

În același dosar a fost începută urmărirea penală împotriva lui Radu Obreja, comisar șef de politie (arestat preventiv în altă cauză), fost șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, pentru dare de mită, în formă continuată (5 acte materiale).

Cei doi vor fi duși joi la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Dosarul este disjuns din cel în care au fost trimiși în judecată ofițerul Mihail Martin din cadrul Serviciului Județean Suceava al Direcției Generale Anticorupție și comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS