20.4 C
Craiova
duminică, 28 mai, 2023
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO): Un cal a fost salvat de pompierii vâlceni

(VIDEO): Un cal a fost salvat de pompierii vâlceni

-

Un cal, căzut într-un canal de colectarea apei provenită din precipitați, în comuna Șirineasa, sat Șirineasa, a fost salvat de pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” Vâlcea.

Animalul se afla în apropierea unui islaz, iar când a vrut să sară peste canalul adânc de peste un metru, s-a împiedicat și a căzut înăuntru.

Stăpânul lui nu l-a putut ajuta să iasă, așa că omul a sunat la 112.

După o intervenție care a durat o oră, pompierii au scos bietul animal din canalul în care risca să se înece.

Calul a fost legat și apoi ridicat cu un excavator. Când a fost adus pe mal, era doar amorțit, de la poziția în care stătuse blocat atâta vreme, dar, din fericire, nu avea nicio fractură.

În sprijin, au acționat și membrii SVSU din localitate, care au pus la dispoziție un utilaj de excavare care a fost folosit pentru salvarea calului. Acesta a fost legat cu ajutorul furtunurilor de refulare din dotarea pompierilor, și cu ajutorul cupei a fost ridicat și salvat din canalul adânc de aproape un metru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Minoră de 17 ani, dată dispărută de tatăl său

O fată de 17 ani, din comuna gorjeană Căpreni, a dispărut fără urmă de acasă. Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina au fost sesizați de un bărbat din comuna Căpreni, despre faptul că la data de 27 mai, fiica sa Udrea Lucia Maria, de 17 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu și până în prezent nu a mai revenit. Semnalmente: înălțime 1,70-1,75, constituția atletică, greutate 90 kg, păr lung, vopsit negru, față rotundă, aspect îngrijit. La momentul plecării, minora purta o pereche de pantaloni de trening de culoare negru, bluză de trening de culoare albastru, iar în picioare purta o pereche de papuci de cauciuc de culoare albastru. "Dacă aveți informații utile care să conducă la depistarea acesteia, apelați numărul unic de urgență 112 sau anunțati cea mai apropiată unitate de poliție.", conform IPJ Gorj.

ȘTIRI GdS