5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 23 de tone de cocaină, confiscate în Germania și Belgia

(VIDEO) 23 de tone de cocaină, confiscate în Germania și Belgia

-

Germania și Belgia au confiscat 23 de tone de cocaină într-un transport record de droguri în Europa, au declarat miercuri reprezentanții vameșilor germani, potrivit www.barrons.com. „Cantitatea enormă de cocaină ar fi adus câteva miliarde de euro (dolari) în vânzări stradale”, a declarat biroul vamal într-un comunicat.

Ofițerii germani descoperiseră în portul Hamburg, în 12 februarie, 16 tone de cocaină ascunse în containere cre au venit din Paraguay. Investigațiile de la această captură au contribuit şi la descoperirea altor 7,3 tone stocate în portul Anvers (Belgia).

Poliția olandeză a declarat că a arestat miercuri un tânăr de 28 de ani, care are legătură cu ambele transporturi de 23 de tone. Anchetatorii au percheziționat, de asemenea, două sedii – unul în Rotterdam și altul într-un sat din apropiere. Poliția olandeză a declarat că încărcătura ilicită interceptată era cu destinația Olanda.

Drogurile erau ascunse în cutii metalice

„Mega transporturile confiscate cu destinația Olanda formează împreună un record absolut. Niciodată nu a fost interceptată atât de multă cocaină dintr-o dată”, au polițiștii într-un comunicat.

Vameșii din portul Hamburg au decis să arunce o privire mai atentă asupra containerelor din Paraguay după ce au observat „nereguli clare” cu conținutul său – cutii de tablă care erau umplute cu chit.

La Hamburg, drogurile, descoperite în containere, erau ascunse în cutii de conserve, amplasate sub un prim strat de recipiente care conţineau chit. În total, 16 tone au fost găsite în aproximativ 1.700 de cutii.

„Datorită unei anchete desfăşurate foarte profesionist, am reuşit să confiscăm o cantitate record de cocaină”, a declarat secretarul de stat german în Ministerul Federal al Finanţelor Rolf Bösinger, salutând o „lovitură dată crimei organizate legate de stupefiante”.

Ancheta continuă în Germania, Olanda şi Belgia pentru a permite eventuale noi arestări.

Anul trecut, a fost interceptat un transport cu 102 tone de cocaină, în urmsa unei acțiuni internaționale co-implementat de ONU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Șarpe ascuns în camera pompelor de alimentare cu...

Un șarpe ascuns în camera pompelor de alimentare cu...

ȘTIRI GdS