16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAngajații Penitenciarului din Craiova protestează față de înghețările salariale

Angajații Penitenciarului din Craiova protestează față de înghețările salariale

-

Mai multi angajaţi ai Penitenciarului din Craiova au ieşit în stradă, în semn de protest.

Potrivit sindicaliștilor polițiștilor de penitenciare, aceştia protesteaza pentru eliminarea inechitatilor salariale din sistemul public, pentru aplicarea legii­ cadru privind salarizarea bugetarilor, pentru un salariu minim corelat cu cresterea preturilor de consum precum si pentru conditii decente de munca.

Protestele se află în derulare încă din dată de 31.12.2021 și vor continuă pe termen nedeterminat. Se protestează contra înghețării salariilor și sporurilor, împotriva neindexarii pensiilor cu valoarea inflației, precum și pentru o creștere a salariului minim corelată cu creșterea prețurilor. Nu cerem majorări salariale! Guvernul României trebuie să respecte propriile acte normative asumate la nivel de executiv și aprobate în Parlamentul României, se arată într+un comunicat, comunicat.

„Toate sindicatele afiliate resimt presiunea acestor măsuri care vor adânci în loc să rezolve inechitățile salariale din sistemul public, motiv pentru care se angajează cu toate forțele în protestele planificate.Suspendarea aplicării legii­cadru privind salarizarea bugetarilor echivalează cu tăierile salariale aplicate brutal în anii crizei economice, reprezentând măsuri de austeritate care nu s­au dovedit eficiente și care au făcut foarte dificilă revenirea la normalitate. S­a demonstrat că diminuarea puterii de cumpărare a lucrătorilor inclusiv prin creșterea insuficientă a salariului minim, afectează productivitatea. Cerem Guvernului să renunțe la aceste măsuri și să aplice legea, așa cum a fost adoptată de Parlamentul României”, se mai arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Activitățile din cadrul Târgului de Paște continuă și...

Activitățile din cadrul Târgului de Paște continuă și în...

ȘTIRI GdS