8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrimele date oficiale din ancheta de la Matei Balș: Se pare că este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen

Primele date oficiale din ancheta de la Matei Balș: Se pare că este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen

Reprezentanții Poliției au făcut, vineri seară, la Spitalul Matei Balș, primele declarații despre incendiul care a omorât 5 persoane. „La acest moment nu vă putem dezvălui cauzele incendiului. Am evaluat locul faptei cu ISU și INSEMEX. Sunt mai multe ipoteze, nu vă pot dezvalui detalii. Au fost 5 persoane audiate,” a declarat comisarul-șef Marian Mihoci, șeful Serviciu Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.

Întrebați dacă ar putea fi chemați la audieri și pacienți, aceștia au răspuns: „Bineînțeles, în funcție de datele anchetei, pot fi chemate și alte persoane”.

Procurorul criminalist Alexandru Anghel a spus că cercetările sunt efectuate de Parchetul Tribunalului București împreună cu ofițerii de la serviciul Omoruri sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

”Mâine vor avea loc necropsiile. Cercetarea la fața locului trebuie să fie foarte minuțioasă și nu se poate termina astăzi. Mâine reluăm tot. Se pare că este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului.

Așa cum v-am spus cercetarea la fața locului a vizat în principal ridicarea cadavrelor și mâine vom intra și vom vedea și alte aspecte.

Există camere de supraveghere și au fost ridicate. În saloane și pe holuri nu există camere.

Nu pot să vă spun dacă au existat pentru că nu asta am verificat (dacă existau aeroterme în camere, n.red.). Am ridicat un volum foarte mare de documente.

E posibil să audiem și conducerea spitalului, dar nu pot să vă spun acum.Nu vă putem spune ce au declarat persoanele audiate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS