16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoljeni prinşi cu mii de pachete de ţigări de contrabandă, în arestul IPJ

Doljeni prinşi cu mii de pachete de ţigări de contrabandă, în arestul IPJ

Oamenii legii au dispus reţinerea a doi bărbaţi din comuna Unirea, acuzaţi de comiterea infracţiunii de contrabandă. În urma unei acţiuni a poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice, a fost confiscate aproape 14.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Poliţiştii doljeni au precizat că acţiunea poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice a avut loc joi, în comuna doljeană Unirea.

„În cadrul acţiunii desfăşurate, poliţiştii au identificat pe raza comunei Unirea o autoutilitară care aparţine unui bărbat de 33 de ani, din localitate. În autoutilitară se aflau mai multe cutii şi saci, prin care se distingeau forme specifice cartușelor de țigarete. În urma controlului efectuat autovehiculului a fost identificată cantitatea 13.950 pachete tigarete diverse mărci, fără marcaje fiscale.

Întreaga cantitate de țigarete, precum și autoutilitara în cauză au fost ridicate și depuse la sediul IPJ Dolj, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşitii infracţiunii de contrabandă”, au precizat oamenii legii.

Doi bărbaţi din Unirea, reţinuţi pentru 24 de ore

Ulterior, în urma cercetărilor s-a stabilit că ţigările de contrabandă erau deţinute de doi bărbaţi de 33 şi 35 de ani, ambii din comuna Unirea. Cercetările în acest dosar de contrabandă sunt făcute sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langă Judecătoria Calafat. Tot joi, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore şi au fost duşi în arestul IPJ Dolj. Oamenii legii au mai explicat că suspecţii vor fi duşi la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS