0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Un ieșean a fost prins cu un permis auto scos la imprimantă

Un ieșean a fost prins cu un permis auto scos la imprimantă

Un bărbat din Valea Lupului, Iași, a fost condamnat pentru infracțiuni rutiere, după ce a fost prins de patru ori circulând cu fără permis. În unul dintre cazuri, el a prezentat un permis de conducere luat de pe internet și tras la imprimantă, pe care nu era trecută nici măcar țara.

Prima dată a fost oprit în trafic în 2018, pentru că mașina sa prezenta defecţiuni la faruri. La solicitarea poliţiştilor, a prezentat un „permis de conducere” emis de International Drivers Group Inc.

Un astfel de „permis” poate fi cumpărat online cu echivalentul a 25-50 dolari din spaţiul ex-sovietic, mai cu seamă din Ucraina. Ulterior, bărbatul avea să fie depistat de încă trei ori în trafic fără permis.

Verificările efectuate au arătat că el nu avea permis valabil emis de autorităţile române, moldoveneşti sau ucrainene. De asemenea, instanţa a considerat că inculpatul era conştient de faptul că reprezintă un pericol în trafic, regretele exprimate fiind pur formale.

Judecătorii au luat în calcul şi antecedentele sale penale, respectiv faptul că fusese eliberat condiţionat după o condamnare de 7 ani şi 4 luni de închisoare pentru înşelăciune, uz de fals, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, aflându-se totodată sub urmărire penală pentru trafic de migranţi.

Pedeapsa finală stabilită de magistraţii Judecătoriei a fost de patru ani de închisoare. Curtea de Apel urmează să preia dosarul în martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Megaîntâlnire la primărie: Cine poluează Craiova?

Aerul din Craiova continuă să fie irespirabil. Craiovenii se plâng de praf, miros de cărbune, fum. Concret există poluare, dar cine sunt poluatorii? La sfârşitul...

Plângere penală după vânzarea Abatorul Podari

Vânzarea de către un lichidator judiciar a Abatorului Podari vine "la pachet" cu o plângere penală la DNA, dar şi acţiuni în instanţă. Abatorul Podari, deţinut de omul de afaceri Dinel Staicu, a fost vândut de lichidatorul judiciar al Băncii Internaţionale a Religiilor la sfârşitul anului trecut, după ani de procese. Problema este, spune un craiovean, că lichidatorul a vândut şi o clădire(cantina) şi terenul cumpărate de el în 1998, respectiv 1999.

Un bărbat a sechestrat şi înjunghiat mortal doi muncitori

Un bărbat, de aproximativ 60 de ani, din Onești, a sechestrat, luni, într-un imobil din localitate, doi muncitori care efectuau lucrări de reparații, a...

Vâlcea: Coliziune între un tractor și un autoturism. Trei...

O coliziune a avut loc, în urmă cu puțin timp, în comuna vâlceană Lădești, pe DJ 643 B, între un autoturism și un tractor....
00:00:30

(VIDEO): Percheziții la o grupare de trafic de migranți

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au...

Incendiu la un stâlp de electricitate din Băilești

Secția de Pompieri Băilești a fost solicitată să intervină în jurul prânzului în municipiu pentru a asigura măsuri de protecție și de stingere a...