11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn ieșean a fost prins cu un permis auto scos la imprimantă

Un ieșean a fost prins cu un permis auto scos la imprimantă

Un bărbat din Valea Lupului, Iași, a fost condamnat pentru infracțiuni rutiere, după ce a fost prins de patru ori circulând cu fără permis. În unul dintre cazuri, el a prezentat un permis de conducere luat de pe internet și tras la imprimantă, pe care nu era trecută nici măcar țara.

Prima dată a fost oprit în trafic în 2018, pentru că mașina sa prezenta defecţiuni la faruri. La solicitarea poliţiştilor, a prezentat un „permis de conducere” emis de International Drivers Group Inc.

Un astfel de „permis” poate fi cumpărat online cu echivalentul a 25-50 dolari din spaţiul ex-sovietic, mai cu seamă din Ucraina. Ulterior, bărbatul avea să fie depistat de încă trei ori în trafic fără permis.

Verificările efectuate au arătat că el nu avea permis valabil emis de autorităţile române, moldoveneşti sau ucrainene. De asemenea, instanţa a considerat că inculpatul era conştient de faptul că reprezintă un pericol în trafic, regretele exprimate fiind pur formale.

Judecătorii au luat în calcul şi antecedentele sale penale, respectiv faptul că fusese eliberat condiţionat după o condamnare de 7 ani şi 4 luni de închisoare pentru înşelăciune, uz de fals, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, aflându-se totodată sub urmărire penală pentru trafic de migranţi.

Pedeapsa finală stabilită de magistraţii Judecătoriei a fost de patru ani de închisoare. Curtea de Apel urmează să preia dosarul în martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS