6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPredați autorităților din Italia pentru jafuri în formă agravantă

Predați autorităților din Italia pentru jafuri în formă agravantă

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus predarea către autoritățile din Italia a doi bărbați din Mehedinți. Aceștia sunt acuzați că, în primăvara anului 2020, ar fi fost implicați în trei jafuri comise în localitățile italiene Cesiomaggiore, Sedico și Romano d’Ezzelino. Prejudiciul total a fost calculat de autoritățile italiene la aproape 150.000 de euro. Ieri, pe 12 ianuarie, instanța a prelungit mandatele de arestare emise pe numele celor doi suspecți.

Cei doi suspecți, au fost arestați preventiv pe data 12 noiembrie, în baza unor mandate emise de autoritățile italiene. Este vorba de doi mehedințeni de de 26 și 27 de ani. Aceștia sunt suspectați de comiterea a trei infracțiuni de jaf în formă agravantă. Pedeapsa maximă prevăzută de legea statului italian pentru acestă infracțiune este de 10 ani închisoare.

Potrivit presei din Italia, cercetările în acest dosar au fost începute pe 16 martie 2020. Polițiștii au oprit în trafic o autoutilitară condusă de un cetățean român, plină cu biciclete furate.

”Italia este închisă de o săptămână când, la 4.30 dimineața, o mașină de poliție inspectează o dubă suspectă, cu plăcuțe de înmatriculare engleze. Românul C.G., de 26 de ani, este la volan, dar nu ar trebui să fie acolo. De fapt, el nu are nicio legătură, nu lucrează și nu trăiește în Italia. Bărbatul arată o oarecare agitație, făcându-i pe agenți suspicioși. Aceștia decid să verifice autoutilitara. Sunt descoperite biciclete sport în valoare totală de 87.000 de euro. Au fost furate, în aceeași noapte, din magazinul „Cicli the Best” din Romano d’Ezzelino”, a scris newsinquota.it.

Jafuri de aproape 150.000 de euro

În urma anchetei s-a ajuns la alți doi români și doi italieni, care ar fi fost implicați în trei jafuri. În mandatele de arestare emise de autoritățile italiene se arată că jafurile ar fi fost comise în perioada 5-16 martie 2020.

Foto: radiopiu.net

”Din descrierea faptei rezultă că persoana solicitată I.D.(…), în complicitate cu alte persoane, în vederea obținerii de foloase ilicite, a mers în magazinul Nuova Cicli san Vido di Cassol, unde a forțat ușa și sustras biciclete în valoare de 53.546 euro. A mers în magazinul Donadel SNC, a forțat fereastra și a sustras 11 mașini de tăiat crengi, 3 drujbe precum și alte unelte în valoarea aproximativă de 5.491 euro. A mers în magazinul Cicli the Best, a forțat poarta magazinului și ușa de intrare și a sustras 32 biciclete în valoare de 87.000 euro, care au fost găsite de poliție într-o camionetă”, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova.

Față de al doilea suspect a fost reținută acceași stare de fapt. Prejudiciul total este de 146.037 euro.

Predați autorităților din Italia în baza unor mandate de arestare europene

Cei doi suspecți au fost reținuți de autoritățile din țar anoastră pe data de 31 octombrie, anul trecut. Pe 1, respectiv 12 noiembrie, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea celor doi suspecți în vederea predării pe o perioadă de 30 de zile. În decembrie, instanța a prelungit mandatele de arestare cu încă 30 de zile. Același lucru s-a întâmplat și marți, pe 12 ianuarie.

Hotărârea Curții de Apel Craiova poate fi contestată de cei doi bărbați la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Presa din Italia a mai notat că cei doi mehedințeni au reușit să plece în țară în timpul cercetărilor. Au fost reținuți în octombrie, în Mehedinți. Un alt treilea suspect, tot un cetățean român, a fost arestat în Norvegia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS