14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestați pentru răpirea unei tinere de 18 ani

Arestați pentru răpirea unei tinere de 18 ani

-

Judecătoria Băilești a emis mandate de arestare pe numele a doi tineri din Argeș, acuzați că au răpit o fată de 18 ani, din comuna doljeană Catane. Cei doi sunt acuzați de lipsire de libertate și lovire sau alte violențe. Autoturismul în care fata a fost urcată cu forța a fost identificat după imaginile suprinse de o cameră video din comună. În imagini se vede cum tânăra este târâtă pe asfalt și urcată cu forța într-un autoturism, dar și o altercație între familia acesteia și agresori.

Potrivit oamenilor legii, incidentul a avut loc pe 30 decembrie, în comuna Catane. Tânăra a fost găsită a doua zi, în Slatina.

”Poliţişti din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Rast au fost sesizaţi cu privire la faptul o tânără de 18 ani, din comuna Catane, a fost urcată cu forţa într-un autoturism care ulterior s-a pus în mișcare în direcţia comunei Bistreț.

La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie și jandarmi și s-a constituit un colectiv de lucru format polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti, Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast şi Serviciului Investigații Criminale. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertare în mod ilegal.

De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice de căutare a tinerei, fiind vizionate imaginile surprinse pe camerele de supraveghere montate pe raza localității Catane. Astfel, a fost identificat numărul de înmatriculare al autovehiculului folosit la săvârșirea faptei. Totodată, au fost instituite filtre rutiere pe raza întregului judeţ, pentru depistarea în trafic a autoturismului”, au precizat oamenii legii.

Tânăra de 18 ani, găsită în Slatina

Reprezentanții IPJ Dolj au mai explicat că fata de 18 ani a fost găsită a doua zi, în municipiul Slatina.

”Au fost desfăşurate activități specifice, fiind depistat în trafic de către polițiști din cadrul IPJ Olt, pe raza municipiului Slatina, un autoturism în care se afla tânăra. Acesta a fost preluată de polițiștii doljeni și condusă la sediul poliției pentru audieri.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii doljeni în colaborare cu polițisti din cadrul IPJ Argeș au fost identificati doi tineri, de 21 și 29 de ani, din comuna Merişani. Aceștia sunt bănuiți că s-ar fi deplasat pe raza comunei Catane, la domiciliul tinerei, pe care ar fi urcat-o cu forța într-un autovehiculul în care se mai aflau alţi 3 bărbaţi”, au mai explicat polițiștii doljeni.

Se pare că feta de 18 ani ar fi trebuit să se căsătorească cu un tânăr din Merișani, Argeș. Cum tatăl fetei nu a mai respectat promisiunea, familia tânărului din Argeș a hotărât să o aducă acasă cu forța.

În imaginile video se vede cum fat ade 18 ani este târâtă pe asfalt și urcată în mașină. A urmat o încăierare între mai multe persoane, după care autoturismul a demarat în direcţia comunei Bistreț.

Arestați pentru răpirea fetei de 18 ani

Tinerii de 21 și 29 de ani au fost ridicați de polițiști și aduși la Băilești. După ce au fost audiați, cei doi suspecți au fost reținuți de anchetatori. Pe 1 ianuarie, cei doi au fost duși la Judecătoria Băilești cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea procurorilor și a dispus arestarea inculpaților pentru 30 de zile.

Hotărârea Judecătoriei Băilești a fost contestată de inculpați la Tribunalul Dolj. Instanța urmează să se pronunțe pe data de 8 ianuarie. Până atunci, cei doi inculpați rămân în arestul IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS