29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘofer băut, urmărit între Teasc și Rojiște

Șofer băut, urmărit între Teasc și Rojiște

Un tânăr de 25 de ani, din Daneți, este cercetat de polițiști pentru comitrea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Asta după ce s-a urcat băut la volan și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. În plus, șoferul a fost amendat pentru că a ieșit din casă între orele 23.00 – 05.00.

Polițiștii doljeni spun că totul s-a întâmplat în dimineața zilei de vineri, pe 1 ianuarie.

”Poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Coșoveni au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism care circula pe DN 55, pe raza comunei Teasc. Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor efectuate de poliţişti, s-a procedat la urmărirea în trafic a acestuia, reușindu-se blocarea acestuia pe DN 55, între localitățile Bratovoești și Rojiște.

Conducătorul auto a părăsit autovehiculul, fugind pe un teren viran astfel că, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia. După aproximativ 300 de metri, conducătorul auto a fost prins de poliţişti. Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui tânăr de 25 de ani, din comuna Daneți”, au explicat polițiștii doljeni.

Și amendat și cu dosar penal

Șoferul de 25 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul s-a ales cu un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Pentru că s-a urcat la volan înainte de expirarea interdicției de circulație a persoanelor, șoferul a fost și amendat. Același lucru s-a întâmplat și cu cei doi tineri care îl însoțeau.

”În autoturism au identificați alţi doi tineri de 18 şi 21 de ani, ambii din Daneți. Cei trei tineri, au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare totală de 3.000 lei, pentru nerespectarea interdicţiei de a părăsi locuinţa în intervalul orar 23.00-05.00”, au mai precizat oamenii legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS