17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO imigrantă din Etiopia, devenită simbol al integrării în Italia, a fost ucisă la ferma sa de capre

O imigrantă din Etiopia, devenită simbol al integrării în Italia, a fost ucisă la ferma sa de capre

O imigrantă din Etiopia, devenită simbol al integrării în Italia, ţara ei de adopţie, a fost ucisă la ferma unde creştea capre pentru afacerea sa. Anunțul a fost făcut miercuri de poliţia italiană, potrivit Reuters.

Un angajat din Ghana care lucra la ferma din Trentino, în nordul Italiei, a recunoscut că a violat-o şi ucis-o cu un ciocan pe Agitu Ideo Gudeta, în vârstă de 42 de ani, informaţie neconfirmată deocamdată, potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, conform Agerpres.

Agitu a fugit în 2010 din capitala etiopiană Addis Abeba

Agitu, fugită în 2010 din capitala etiopiană Addis Abeba pe fondul reprimării protestelor legate de accesul investitorilor străini la terenurile agricole, a beneficiat, odată ajunsă în Italia, de politicile care permiteau fermierilor să lucreze terenuri agricole abandonate.

Instalată în Valle dei Mocheni, şi-a făcut o fermă de capre

Instalată pe un astfel de teren în Valle dei Mocheni, şi-a făcut o fermă de capre, ajungând să aibă, în 2018, 180 de capete şi devenind cunoscută pentru brânza şi produsele cosmetice produse la ferma sa, La Capra Felice.

Povestea ei a fost prezentată de presa internaţională ca un exemplu de „poveste de succes”

Povestea ei a fost prezentată de presa internaţională ca un exemplu de „poveste de succes” de integrare a migranţilor, într-un moment în care în Italia ostilitatea faţă de migranţi era în creştere, alimentată de formaţiunea de extrema dreaptă La Liga.

Agitu a fost acum doi ani ţinta unei agresiuni cu motivaţie rasistă din partea unui vecin

Agitu a fost, de altfel, acum doi ani ţinta unei agresiuni cu motivaţie rasistă din partea unui vecin, care potrivit presei i-a cerut atunci să plece, adresându-i-se cu apelativul „negresă împuţită”. Autorul agresiunii, care l-a atacat şi pe un colaborator din Mali al etiopiencei, a fost ulterior condamnat de tribunalul din Trento la 9 luni închisoare pentru vătămare corporală, în timp ce acuzaţia de hărţuire motivată de discriminare rasială nu a fost reţinută, au relatat media italiene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS