0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Judecați pentru atacul armat din comuna Unirea

Judecați pentru atacul armat din comuna Unirea

-

Procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a șase persoane din comuna Unirea, implicate într-un scandal violent cu bâte și săbii. Scandalul a avut loc în septembrie, între membrii a două familii din comună. Printre infracțiunile reținute de anchetatori se numără tentativa de omor calificat, tentativa de omor, violarea de domiciliu și lovirea. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj înainte de Crăciun, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

Potrivit anchetatorilor, între două familii din comuna Unirea exista un conflict încă din anul 2017. De altfel, o inculpată din acest dosar, care este și parte vătămată, a formulat mai multe plângeri la poliție. A mers și mai departe și s-a adresat superiorilor polițistilor.

”În urma verificărilor, s-a stabilit că esenţă este vorba de mai multe dosare penale și lucrări generale (petiţii) care au fost și încă sunt în lucru la Secţia nr.9  Poliţie Rurală Cetate. Majoritatea covârşitoare a acestora au fost formulate de inculpata-persoană vătămată M.L. împotriva inculpatului-persoană vătămată F.P.”, au stabilit anchetatorii.

Scandalul a început pe o alee din comună

Procurorii doljeni au stabilit că, pe 20 septembrie, un scandalul ar fi început pe o alee din comună. Bărbatul pe numele căruia au fost formulate mai multe plângeri a fost agresat şi lovit cu un autoturism.

„Pe fondul unui conflict preexistent între două familii din comuna Unirea, în timp ce se aflau pe o alee publică din localitate, între numiţii S.I. şi M.G., care erau înarmaţi cu corpuri contondente, respectiv numitul F.P., care avea în mână cu un corp dur şi conducea un câine de talie mare, s-a produs un conflict fizic. A intervenit şi numita M.L., care conducea un autoturism. Aceasta din urmă a efectuat manevra marşarier, în direcţia DJ 561A, unde se retrăsese numitul F.P., pentru a se înarma cu o coadă de topor ce o avea în maşina personală.

Imediat, în timp ce se afla la volanul autoturismului şi acţionând cu intenţie, numita M. L. a efectuat viraj către stânga în direcţia numitului F.P., pe care l-a preluat pe capotă continuând deplasarea până a lovit un stâlp. A coborât din vehicul, s-a înarmat cu un par pe care l-a folosit în mod activ atunci când a intervenit în sprijinul numiţilor S.I. şi M.G., care se loveau reciproc cu numitul F.P.”, au explicat anchetatorii.

Atacaţi cu săbii şi bâte

Mai departe, victima scandalului de pe alee, împreună cu doi membrii ai familiei sale, au mers să se răzbune. Au intrat în curtea celeilalte familii şi au atacat trei persoane cu săbii şi bâte. Scandalul a fost suprins de o cameră video montată în apropiere.

„Acţionând în continuarea conflictului iniţial, numiţii F.P., F.V. şi F.C., s-au înarmat cu corpuri dure şi o sabie, iar apoi au pătruns fără drept în curtea familiei S. Numitul F.V. i-a aplicat numitului M.G. patru lovituri cu un par în zona capului şi a membrelor superioare. Ulterior numiţii F.P. şi F.V. i-au aplicat numitului S.I. două lovituri cu o sabie şi mai multe lovituri cu un par, în zona capului, a toracelui şi a membrelor superioare. Acţionând în aceleaşi împrejurări şi folosind un corp dur, numitul F.V. i-a aplicat numitei M.L. mai multe lovituri în zona capului şi a membrelor superioare”, au mai precizat procurorii doljeni.

Victimele atacului au suferit leziuni care necesită până la 50 de zile de îngrijiri medicale.

Judecați pentru atacul armat cu bâte și săbii

Trei dintre inculpați au fost arestați preventiv pe data de 22 septembrie. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Dolj. Ulterior, pe 14 decembrie, cei trei inculpați au fost plasați în arest la domiciliu oe p perioadă de 30 de zile. O săptămână mai târziu, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a șase inculpați. Printre infracțiunile reținute de anchetatori se numără tentativa de omor calificat, tentativa de omor, violarea de domiciliu și lovirea. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 22 decembrie, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

Megaîntâlnire la primărie: Cine poluează Craiova?

Aerul din Craiova continuă să fie irespirabil. Craiovenii se plâng de praf, miros de cărbune, fum. Concret există poluare, dar cine sunt poluatorii? La sfârşitul...

Plângere penală după vânzarea Abatorul Podari

Vânzarea de către un lichidator judiciar a Abatorului Podari vine "la pachet" cu o plângere penală la DNA, dar şi acţiuni în instanţă. Abatorul Podari, deţinut de omul de afaceri Dinel Staicu, a fost vândut de lichidatorul judiciar al Băncii Internaţionale a Religiilor la sfârşitul anului trecut, după ani de procese. Problema este, spune un craiovean, că lichidatorul a vândut şi o clădire(cantina) şi terenul cumpărate de el în 1998, respectiv 1999.

Polaris trebuie să scape în 3 luni Târgu Jiul...

Administratorul depozitului de gunoi de la Târgu Jiu are termen trei luni de zile pentru eliminarea poluării olfactive. Este înțelegerea la care s-a ajuns...

Peste 400 de mașini sunt abandonate pe domeniul public...

Peste 400 de mașini sunt abandonate în prezent pe domeniul public din Târgu Jiu. Este vorba de mașini care nu sunt folosite de proprietarii...

CEO a ajuns pe locul al doilea în topul...

Complexul Energetic Oltenia a urcat luni pe locul al doilea în topul producătorilor de energie electrică din țară. Pe prima poziție se află de...