10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAdrian Streinu-Cercel: Nu se pune problema să convingem pe cineva să se vaccineze

Adrian Streinu-Cercel: Nu se pune problema să convingem pe cineva să se vaccineze

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat duminică, după ce în România a început campania de vaccinare împotriva COVID-19, că doctorii nu încearcă să convingă pe nimeni să se vaccineze, însă „dacă se îmbolnăvesc să nu se întrebe de ce li s-a întâmplat treaba asta”.

Streinu-Cercel s-a numărat printre primele cadre medicale de la Institutul Matei Balș care s-au vaccinat împotriva COVID-19.
„Fiecare care vine aici dorește să se vaccineze, e dorința de a se vaccina, nu e vorba că-l împinge cineva de la spate. Vaccinul este superb din punctul de vedere al modului în care a fost conceput. Sunt practic niște grămăjoare mici de grăsime și în interiorul acestor grămăjoare este pusă o moleculă de ARN, care induce în organismul nostru producerea acelei molecule de vârf – spike. Pe urmă celelalte celule vin și fac treaba și fac anticorpul necesar, ca atunci când vine virusul să fie inactivat de la poarta de intrare”, a spus Streinu-Cercel, citat de Hotnews.

Întrebat cum pot fi convinși cei care nu doresc să se vaccineze, medicul a răspuns: „Nici nu se pune problema să convingem pe cineva. Dacă lumea nu pricepe că din acest virus se moare, e problema lor. Statul, respectiv statele europene au pus la dispoziția cetățenilor acest vaccin. Vor să se vaccineze, bine. Nu vor să se vaccinze, iarăși bine. Însă, dacă se îmbolnăvesc, să nu se întrebe de ce li s-a întâmplat treaba asta. Atât de simplu este”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS