10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRestricții în perioada Crăciunului și a Anului Nou

Restricții în perioada Crăciunului și a Anului Nou

Autoritățile nu introduc noi restricții în perioda Crăciunului și a Anului nou, însă cele în vigoare se mențin. În noaptea de Revelion este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00.

În perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare în vigoare mai multe măsuri, transmite Hotnews.

  • Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie; Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private.
  • Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul țării. Excepție fac situațiile motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;
  • Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.

Autoritățile transmit că „în acest moment evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 ”este pe o pantă vizibil descendentă”.

„Dacă în urmă cu o lună erau înregistrate aproximativ 60 de mii de persoane nou infectate într-o săptămână, la nivel național, săptămâna trecută au fost înregistrate sub 35 de mii de cazuri”, se arată într-o informare a Grupului de Comunicare Strategică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS