27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGorj/Poliţist acuzat de comiterea a cinci infracţiuni

Gorj/Poliţist acuzat de comiterea a cinci infracţiuni

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu au dispus, astăzi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un agent de poliţie din cadrul IPJ Gorj. Bărbatul, care a fost reţinut joi, este cercetat pentru comiterea a cinci infracţiuni. Pe scurt, anchetatorii susţin că agentul de poliţie a încercat să „aranjeze” un dosar penal.

Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest dosar au fost începute la jumătatea lunii octombrie.

„La data de 15.10.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, constând în aceea că un angajat al IPJ Gorj, care are calitatea de agent şef adjunct în cadrul Postului de Poliţie Scoarţa, jud. Gorj, a oferit informaţii unei persoane urmărite într-o cauză penală instrumentată de către IPJ Gorj”, au precizat anchetatorii.

„A ticluit probe nereale”

Procurorii gorjeni mai spun că inculpatul a încercat să claseze un dosar penal. Pentru a reuşi acest lucru, ar fi sustras probe din dosar şi ar fi ticluit probe nereale.

„Din probele administrate în această cauză a rezultat că agentul de poliţie, cu ocazia instrumentării unei cauze penale, a ticluit probe nereale şi a sustras probe din dosarul penal, cu scopul de a sesiza procurorul care supraveghează cercetările cu o propunere de clasare, atestând necorespunzător adevărului în cuprinsul referatului de clasare o situaţie de fapt şi de drept nereală”, au mai precizat procurorii.

Gorj/Poliţist acuzat de comiterea a cinci infracţiuni

Agentul de poliţie este acuzat de favorizarea făptuitorului, cercetare abuzivă, sustragere sau distrugere de probe, fals intelectual şi uz de fals.

„La data de 10.12.2020, procurorul a dispus măsura reţinerii suspectului pe o perioadă de 24 ore. La data de 11.12.2020, procurorul a dispus, în temeiul art. 309 C.p.p., punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspect pentru infracţiunile menţionate anterior”, mai spun anchetatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS