23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFSB a prevenit atacurile teroriste din regiunea Moscovei

FSB a prevenit atacurile teroriste din regiunea Moscovei

Agenții Serviciului federal de securitate (FSB) au prevenit atacurile teroriste din regiunea Moscovei, care au fost pregătite de membri unei celule a organizației teroriste „Statul Islamic”, potrivit Ria Novosti.

„Un dispozitiv exploziv improvizat plin de elemente izbitoare, alte obiecte și documente au fost găsite și confiscate în locurile în care stau islamiștii radicali”, se spune în comunicatul FSB. Forțele de securitate au reușit să rețină în regiunea Vladimir un membru al grupului – cetățean al uneia dintre țările din Asia Centrală. Locația celorlalți suspecți nu a fost specificată. FSB are, de asemenea, informații că membrii celulei au recrutat potențiali militanți și au strâns bani pentru nevoile teroriștilor. Numai în ultimele luni, acesta este cel puțin al patrulea caz de suprimare a atacurilor teroriste din Rusia.

În această toamnă, forțele de securitate au împiedicat atacurile teroriste la Moscova, Volgograd și Stavropol. În general, judecând după rapoartele FSB, există zeci de atacuri potențiale în fiecare an. Potrivit șefului serviciului, Alexander Bortnikov, peste 150 de atacuri teroriste au fost prevenite în Rusia de-a lungul a zece ani.

În același timp, FSB a menționat în repetate rânduri că acordă o atenție specială răspândirii islamului radical în rândul migranților muncitori și în coloniile în care sunt deținuți teroriști deja condamnați. O altă linie importantă de lucru este urmărirea militanților care s-au întors în Rusia din războiul din Siria și Irak.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS