16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentReținuți pentru trafic de minori și persoane

Reținuți pentru trafic de minori și persoane

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Craiova au dus în arest doi bărbați acuzați de trafic de minori și persoane, dar și proxenetism și spălare de bani. Cei doi au fost depistați marți, în punctul de trecere Nădlac 2. Este vorba de un craiovean de 35 de ani și de un bărbat de 33 de ani, din Calafat.

Potrivit oamenilor legii, suspecții au fost depistați de polițiștii de frontieră din Arad, în punctul de trecere Nădlac 2, pe sensul de intrare în România. Cei doi sunt acuzați că au recrutat și dus în Germania mai multe minore și tinere.

”Cei doi inculpați au constituit, alături de alte persoane, o grupare infracțională în scopul comiterii unor infracțiuni de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
În perioada 2012 – 2017, prin inducere în eroare (promisiuni de căsătorie) și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a mai multor persoane vătămate, inculpații le-au recrutat, transportat, adăpostit în mai multe locații de pe teritoriul Germaniei și le-au constrâns în vederea practicării prostituției în beneficiul grupării”, au precizat anchetatorii.

Cei doi suspecți au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie duși la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Alți opt suspecți, în arestul IPJ Dolj

Potrivit oamenilor legii, cei doi doljeni sunt cercetați într-un dosar de criminalitate organizată în care au fost arestați deja alți opt suspecți.

”Reamintim faptul că, la data de 11 noiembrie, au fost puse în aplicare 23 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Dolj, Gorj, Olt, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Giurgiu și Ilfov, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și spălare a banilor.

În baza probatoriului administrat, opt persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Din cercetările efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova și procurorii DIICOT au rezultat indicii că bărbaţii, împreună cu alte persoane din Craiova, Sibiu și București, ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat cu preocupări infracționale privind racolarea, transportul şi exploatarea sexuală a mai multe minore şi tinere în Germania, Marea Britanie şi Austria”, mai susțin oamenii legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS