-2 C
Craiova
marți, 24 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Politica Europa Mii de persoane protestează la Berlin împotriva guvernului Angelei Merkel

Mii de persoane protestează la Berlin împotriva guvernului Angelei Merkel

-

Mii de persoane s-au înarmat, astăzi, cu cratițe și fluiere și au luat cu asalt centrul Berlinului pentru a protesta împotriva planurilor guvernului Angelei Merkel de a-și acorda mai multe puteri pentru a impune restricțiile menite să prevină răspândirea coronavirusului, transmite Reuters.

Parlamentul german este așteptat să adopte miercuri legi care vor permite guvernului federal să impună restricții privind contactele sociale, noi reguli privind purtarea măștilor, consumul de alcool în public, închiderea magazinelor și a evenimentelor sportive.

Deși majoritatea germanilor sunt de acord cu noul lockdown în variantă mai puțin strictă decât cea din primăvară, criticii afirmă că legislația în discuție acordă prea multă putere guvernului și pune în pericol drepturile civile.

Partidul de extrema dreaptă Alternativă pentru Germania (AfD) a comparat legea cu Actul de împuternicire din 1933 care a deschis calea instaurării dictaturii naziste de către Adolf Hitler.

Un protestatar a fost văzut purtând o mască pe care scrie „Botnița Merkel” în timp ce alții au afișat banere cu cuvintele „Pentru iluminare, pace și libertate”.

Majoritatea protestatarilor însă nu poartă măști de protecție și nu respectă distanțarea fizică.

Forțele de intervenție ale poliției au ocupat zona din fața parlamentului german pentru a împiedica protestatarii să se apropie prea mult de clădirea parlamentului.

Germania, cea mai mare economie a Europei și motorul economic al UE, a fost lăudată pentru gestionarea inițială a pandemiei din primăvară însă acum se află în mijlocul unui al doilea val, la fel ca majoritatea țărilor europene.

Institutul Robert Koch a raportat miercuri 17.561 de noi infecții cu coronavirusul, numărul total al contagierilor ajungând la 833.307. COVID-19 a cauzat decesul a 13.119 de persoane în Germania de la izbucnirea pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Scandal cu focuri de avertisment într-un cartier craiovean

Polițiști din cadrul Secției 6 Craiova au...

ȘTIRI GdS

Scandal cu focuri de avertisment într-un cartier craiovean

Polițiști din cadrul Secției 6 Craiova au fost sesizați, ieri, de un bărbat de 45 de ani, din municipiu, că la...

Cod galben de ceață în județul Gorj

Administrația Națională de Meteorologie a aemis o avertizatre de Cod galben de ceață, până la ora 11.00, pentru județul Gorj.

Galeria Picturilor de la Palatul Buckingham, în renovare

Galeria Picturilor de la Palatul Buckingham intră în renovare. Nu este vorba numai de sala unde sunt expuse operele marilor artiști, ci...

Anglia iese din lockdown în decembrie. Vor fi restricții...

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat luni revenirea, la începutul lui decembrie, după patru săptămâni de reintrare în lockdown, la o strategie...

Vaccinul Oxford a atins eficacitatea de 90% printr-o „greșeală...

Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca a atins eficacitatea de 90% accidental. Acest lucru s-a întâmplat datorită unei greșeli cu final...

Trump acceptă transferul de putere spre o administraţie Biden

Republicanul Donald Trump a dat undă verde, luni seară, deschiderii procesului de tranziţie spre o administraţie condusă de rivalul său democrat Joe...