-2.4 C
Craiova
luni, 17 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentReţele de exploatare online a copiilor în Australia şi Statele Unite ale Americii

Reţele de exploatare online a copiilor în Australia şi Statele Unite ale Americii

Poliţia din Australia a desfăşurat o amplă anchetă pentru destructurarea unei reţele de exploatare online a copiilor, operaţiune care a dus la 17 arestări în Australia şi Statele Unite ale Americii, în legătură cu peste 800 de capete de acuzare, relatează miercuri dpa.

Din cele 46 de victime australiene identificate, 16 au provenit de la un centru de îngrijire pentru copii, a menţionat Poliţia federală australiană. Victimele au între 16 luni şi 15 ani, cu o medie de opt ani.

În total, au fost formulate 828 de capete de acuzare, dintre care 577 vizează opt bărbaţi din statul australian New South Wales.

Acuzaţiile se referă la producerea sau distribuirea de materiale legate de pedofilie în cadrul unei reţele online, dar şi la presupuse cazuri de zoofilie.

Prima arestare a fost operată în februarie, iar cea mai recentă săptămâna trecută.

Potrivit poliţiei, „reţeaua de prădători şi-a extins activitatea atroce pe tot globul”.

Christopher Woods, responsabil în cadrul poliţiei australiene cu operaţiunile de protecţie a minorilor, a subliniat că amploarea activităţilor criminale descoperite în cursul acestei anchete este fără precedent.

Poliţia australiană a transmis 146 de notificări internaţionale, precizând că ancheta a descoperit existenţa de legături cu presupuşi infractori sexuali din Europa, Asia, SUA, Canada şi Noua Zeelandă.

Şi în SUA au fost operate trei arestări în legătură cu această reţea.

Între cei vizaţi de acuzaţii se numără un asistent social, un antrenor voluntar de soccer şi un îngrijitor de persoane cu dizabilităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecSunteţi implicat într-un proces de lungă durată care necesită...

ȘTIRI GdS