14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCel puțin 19 morți și zeci de răniți într-un atac armat la Universitatea din Kabul

Cel puțin 19 morți și zeci de răniți într-un atac armat la Universitatea din Kabul

Cel puțin 19 oameni au fost uciși și 22 au fost răniți după ce bărbații înarmați au luat cu asalt Universitatea Kabul, Afganistan. Atacul s-a încheiat după ore întregi de lupte cu forțele de securitate.

Hamid Obaidi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Învățământului Superior, a declarat pentru agenția de știri AFP că atacul de luni a început când oficialii guvernamentali soseau pentru deschiderea unui târg de carte iranian organizat în campus.

Forțele de ordine i-au anihilat pe atacatori

Martorii au spus că sute de studenți au fost văzuți fugind sau sărind peste zidurile campusului, potrivit aljazeera.com. „Atacul s-a încheiat, dar, din păcate, 19 persoane au fost ucise și încă 22 rănite”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian.

Mulți studenți au fost răniți

„Au fost implicați trei atacatori. Unul dintre ei s-a aruncat în aer, ceilalți doi au fost doborâți de forțele de securitate. ” Martorii au spus că atacul a urmat unei explozii în zonă și studenții au vorbit despre haos și confuzie. „Studiam în interiorul sălilor noastre de clasă, când am auzit brusc o explozie și focuri de armă”, a spus studentul Fraidoon Ahmadi, de 23 de ani. „Unii studenți au fugit … este haotic și studenții sunt îngroziți”, a adăugat el. Purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, Ferdaws Faramerz, a declarat pentru AFP că majoritatea celor uciși erau studenți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS