10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbat evadat dintr-o închisoare din Spania, reţinut în România

Bărbat evadat dintr-o închisoare din Spania, reţinut în România

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, condamnat la 9 ani, 6 luni și 156 zile de închisoare în Spania pentru tâlhărie, tăinuire și trafic de substanțe narcotice a fost prins de polițiștii din Bistrița-Năsăud. Acesta a evadat în urmă cu patru ani din penitenciar.

Un bărbat de 39 de ani a fost depistat de poliţişti în localitatea Sărata, au informat, astăzi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud. Potrivit sursei citate, bărbatul era urmărit internaţional.

„Pe numele celui în cauză, autorităţile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare. Acesta era condamnat la 9 ani, 6 luni şi 15 zile de închisoare pentru comiterea a 2 tâlhării săvârşite cu ameninţări, prin utilizarea unui obiect periculos, tăinuire şi trafic de substanţe narcotice care nu provoacă daune grave sănătăţii”, au precizat reprezentanţii IPJ Bistriţa-Năsăud, potrivit stirileprotv.ro.

În mai 2016, bărbatul a evadat

În mai 2016, bărbatul a evadat, rămânându-i de executat o pedeapsă de 3 ani, 2 luni şi 17 zile de închisoare.
Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La data de 31 octombrie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanţă de reţinere pentru 24 ore. Ulterior, pe 1 noiembrie, a fost prezentat Curţii de Apel Cluj, care a dispus arestarea sa, pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS