16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVietnam: Cel puţin 23 de morţi şi 47 de dispăruţi în urma taifunului Molave

Vietnam: Cel puţin 23 de morţi şi 47 de dispăruţi în urma taifunului Molave

Inundaţiile şi alunecările de teren declanşate în regiunile înalte din centrul Vietnamului de taifunul Molave, a cărui intensitate a slăbit între timp, au lăsat în urmă cel puţin 23 de morţi, 47 de dispăruţi şi 45 de răniţi, conform unui bilanţ anunţat vineri de Comitetul pentru Prevenirea şi Controlul Dezastrelor Naturale, potrivit New York Times.

Decesele au fost înregistrate în provinciile Quang Nam, Dak Lak şi Gia Lai, în timp ce persoanele date dispărute au fost raportate în provinciile Quang Nam şi Binh Dinh, potrivit autorităţilor.

Elicoptere, soldaţi şi câini salvatori au fost desfăşuraţi pentru căutarea a zeci de persoane surprinse de cinci alunecări de teren într-o regiune centrală afectată de inundaţii şi de intemperiile din ultimele săptămâni, relatează agenţia Reuters, conform căreia bilanţul taifunului s-ar putea ridica la 40 de morţi în Vietnam.

„Taifunul a lăsat în urmă pagube extrem de mari”, a declarat vicepremierul Trinh Dinh Dung în cadrul unei şedinţe de guvern de vineri.

Dezastrele naturale au distrus 2.642 de case, au deteriorat 92.356 de locuinţe şi au inundat 2.415 gospodării. De asemenea, până la 576 de comune au suferit întreruperi în alimentarea cu energie electrică, a declarat comitetul.

Peste o sută de stâlpi de electricitate şi circa 8.800 de copaci au fost doborâţi de intemperii. Aproximativ 5.500 de hectare de orez şi alte culturi, dar şi unele autostrăzi naţionale şi drumuri locale au fost avariate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS