21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentZece persoane reţinute după o bătaie cu pietre

Zece persoane reţinute după o bătaie cu pietre

Poliţiştii doljeni au dispus reţinerea a zece persoane acuzate de comiterea mai multor infracţiuni. Este vorba de membrii a două familii din comuna doljeană Coţofenii din Faţă, care s-au încăierat în urmă cu o săptămână. În urma scandalului au fost distruse trei autoturisme şi au fost sparte geamurile de la trei imobile.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii din Melineşti au dispus, luni, reţinerea a zece persoane(opt bărbaţi şi două femei) cu vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani. Şapte dintre suspecţi sunt din Coțofenii din Faţă, iar trei din comuna Goiești. Toţi sunt acuzaţi de lovire sau alte violențe, amenințare, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Poliţiştii doljeni spun că cei zece suspecţi au fost implicaţi într-o altercaţie pe data de 19 octombrie. Au fost reţinuţi după o săptămână, timp în care poliţiştii au strâns probe.

„Avand în vedere probatoriul administrat de polițiști, toate cele 10 persoane implicate în conflict au fost reținute pentru 24 de ore. Se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Urmează să fie prezentate unității de parchet cu propunerile corespunzătoare”, au explicat oamenii legii.

Bătaie cu pietre pe o stradă din Coțofenii din Faţă

Oamenii legii mai spun că, în timpul scandalului, o persoană a fost rănită. Au fost avariate trei autoturisme şi au fost sparte geamurile a trei imobile.
„Cei în cauză ar fi fost implicați într-o altercație, în ziua de 19 octombrie, izbucnită pe o stradă din comuna Coțăfenii din Față. O persoană a primit îngrijiri medicale de la un echipaj de ambulanță sosit la fața locului.

Conflictul a fost aplanat imediat de poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Melineşti, Poliţiei Municipiului Craiova şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj, care s-au deplasat la faţa locului. Poliţiştii au stabilit faptul că, în timpul conflictului, persoanele împlicate în altercație și-ar fi adresat reciproc amenințări și ar fi aruncat cu pietre unii în ceilalții. Totodată, au fost provocate distrugeri, fiind sparte geamurile unor locuințe și autoturisme ale persoanelor implicate”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Alt scandal în Coţofenii din Faţă

Un alt scandal a avut loc în comuna Coțofenii din Față, pe 19 mai. Atunci motivul scandalului ar fi fost zestrea unui tinere. Un tânăr de 20 de ani a fost rănit și transportat la spital.

”Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Melinești au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din Coțofenii din Față a izbucnit un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, iar conflictul a fost aplanat. În urma altercației, un tânăr de 20 de ani, din localitate, a fost transportat la spital. De asemenea, alte patru persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri”, au precizat oamenii legii.

Aceștia din urmă au mai explicat că a fost întocmit un dosar pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. În plus, au fost aplicate patru amenzi în baza Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS