11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean condamnat pentru trafic de droguri, în puşcărie

Craiovean condamnat pentru trafic de droguri, în puşcărie

Instanţele de judecată au repins cererea de aliberare condiţionată formulată de un craiovean condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru trafic de droguri. Bărbatul a fost condamnat definitiv în iunie, printr-o hotărâre a Curţii de Apel Craiova.
În mai, acelaşi inculpat a fost condamnat la şase ani de închisoare într-un alt dosar de trafic de droguri. Sentinţa nu este definitivă şi a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii DIICOT anunţau, în august 2019, arestarea a trei persoane suspectate de trafic de droguri de risc. Anchetatorii au susţinut atunci că inculpaţii au fost prinşi în flagrant, în timp ce vindeau canabis.

„În perioada martie-august 2019, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpații S.H., M.A.F. împreună cu inculpatul I.M.C., persoană cercetată în acest moment și în alte cauze pentru introducerea în țară și comercializarea de droguri de risc, au achiziționat cantități importante de canabis, pe care le-au comercializat pe piața ilicită din municipiul Craiova. În urma organizării unor acțiuni de prindere în flagrant, inculpații au fost surprinși în timp ce vindeau diferite cantități de canabis”, au explicat anchetatorii.

Ulterior, cu ocazia efectuării unor perchezițiilor domiciliare, de la locuințele inculpaților au fost ridicate cantitățile de 1,8 kilograme de canabis şi 105 grame de rezină de canabis (haşiş). Au mai fost ridicate patru dispozitive de mărunţit, tip grinder, 5 telefoane mobile, 1.050 euro şi 16.948 lei.
Cei trei inculpaţi au fost arestaţi pe 2 august 2019, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

Condamnaţi pentru trafic de droguri de risc

Inculpaţii au fost trimişi în judecată în octombrie, anul trecut. Dosarul a fost întregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat la începutul lunii martie.
Doi dintre inculpaţi au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare. În plus, au fost obligaţi să presteze câte 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Al treilea inculpat a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Instanţa a mai dispus confiscarea sumelor de bani si cantităţilor de canabis ridicate în urma percheziţiilor.
Sentinţa a fost atacată cu apel de inculpatul condamnat cu executare. Pe 5 iunie 2020, Curtea de Apel Craiova a admis apelul inculpatului şi i-a redus pedeapsa la un an şi şase luni de închisoare cu executare.

Condamnat pentru trafic de droguri, rămâne în puşcărie

La jumătate lunii august, craioveanul condamnat cu executare a formulat o cerere de eliberare condiţionată. Cererea inculpatului a fost respinsă de Judecătoria Craiova.
Instanţa a constatat că bărbatul a executat fracţia din pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare, însă nu s-a implicat în activităţile recomandate.

„Din caracterizarea depusă la dosar rezultă că persoana condamnată I.M.C., pe durata executării pedepsei, nu a fost sancționat și nici recompensat, a manifestat interes scăzut față de activitățile recomandate, a participat sporadic la activități educative și nu a parcurs programul de asistență psihologică recomandat din motive neimputabile”, se arată în hotărârea instanţei.
Judecătoria Craiova a stabilit ca termen de reînnoire a cererii după data de 30 octombrie 2020.
Hotărârea instanţei a fost contestată la Tribunalul Dolj. Pe 6 octombrie, instanţa a respins contestaţia inculpatului printr-o hotărâre definitivă.

Şase ani cu executare în al doilea dosar

În martie 2019, procurorii DIICOT au cerut şi obţinut arestarea în lipsă a doi craioveni, un bărbat şi o femeie, suspectaţi de trafic de droguri. Unul dintre ei este inculpatul condamnat cu executare în iunie 2020.
Anchetatorii au susţinut atunci că, în urma unor percheziţii domiciliare, au descoperit peste trei kilograme de canabis. Drogurile ar fi fost trimise în ţară din Spania printr-o firmă de curierat şi care ar fi trebuit să ajungă la consumatori din municipiul Craiova. „Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descoperit și indisponibilizat 3,4 kilograme de cannabis şi 80 de grame de rezină de cannabis (haşiş). Drogurile ar fi fost destinate pieţei din Craiova, urmând a fi valorificate către diverşi consumatori, contra unor sume cuprinse între 70 şi 100 de lei/gram”, au precizat oamenii legii.

Cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată tot în octombrie 2019. Pe 6 mai, anul acesta, bărbatul a fost condamnat la şase ani de închisoare. Femeia a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare.
Sentinţa nu este definitivă şi a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Următorul termen de judecată a fost fixat de instanţă pentru data de 4 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS