8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 100 de morţi în urma inundaţiilor din Vietnam

Peste 100 de morţi în urma inundaţiilor din Vietnam

Bilanţul victimelor inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Vietnam a ajuns la 105 morţi şi 27 de persoane dispărute, au anunţat astăzi autorităţile vietnameze, scrie agerpres.

Persoane decedate şi dispărute au fost raportate în 12 provincii, care se întind din regiunile de coastă ale Vietnamului şi până în zonele înalte din centrul ţării, a precizat Comitetul Central pentru Prevenirea şi Controlul Dezastrelor Naturale din Vietnam în raportul său de astăzi.

Provincia Quang Tri a raportat 49 de decese, provincia Thua Thien Hue a confirmat 27 de morţi, iar provincia Quang Nam a anunţat 11 decese.

Alte nouă decese s-au produs în alte nouă provincii.

Două săptămâni de ploi şi trei furtuni

Zonele centrale ale ţării au fost grav afectate de ploi torenţiale care au căzut timp de două săptămâni, după ce trei furtuni s-au abătut asupra regiunii costiere a Vietnamului.

Şaisprezece drumuri naţionale, acoperind o distanţă de 165 km, au fost avariate sau distruse, provocând întreruperi majore ale traficului rutier.

Aproape 7.000 de hectare de culturi agricole au fost inundate, iar 5.876 de vite şi 685.000 de păsări au murit în urma acestor calamităţi, precizează acelaşi raport oficial.

Centrul Naţional de Prognoze Hidro-Meteorologice a avertizat că alte inundaţii şi alunecări de teren se vor produce în zilele următoare, întrucât se apropie de Vietnam o altă depresiune ce s-ar putea transforma într-o furtună tropicală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS