16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn botez organizat într-un restaurant din Brăila s-a încheiat cu amenzi și dosar penal

Un botez organizat într-un restaurant din Brăila s-a încheiat cu amenzi și dosar penal

Poliţiştii au descins la o petrecere de botez organizată, vineri seară, într-un restaurant din municipiul Brăila. Aceștia au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor şi au aplicat amenzi în valoare de 6.000 lei.

Poliţiştii, împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, pompieri şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, pe raza întregului judeţ, în vederea respectării interdicţiilor impuse în contextul pandemiei de Covid-19.

În urma desfășurării unor acțiuni de verificare efectuate pe raza orașului Brăila, polițiștii au constatat că la un restaurant de pe raza judeţului Brăila avea loc un eveniment privat. Este vorba despre un botez, la care participau aproape 40 de persoane.

Petrecere
Petrecere

În acest caz au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.000 de lei fiecare, atât organizatorului evenimentului, cât şi administratorului societăţii comerciale, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Totodată, a fost întocmit şi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, fiind luate măsuri de intrare în legalitate, desfăşurarea evenimentului fiind întreruptă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS